sisi-i-2023-sisi-ich-frauke-finsterwalder-06.jpg
26 sep
Afgelopen

Sisi & Ich

Schouwburg CC StrombeekGemeenteplein 1, 1853 Strombeek-Bever
Film
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Een eigenzinnig kostuumdrama over keizerin Elisabeth van Oostenrijk en Hongarije, waarin regisseur Frauke Finster­walder in diens tumultueuze relatie met haar hofdame, gravin Irma Sztáray, duikt.

Aan het einde van de 19de eeuw leeft keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije – beter bekend als Sisi – in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland. Gravin Irma wordt als metgezel richting Sisi gestuurd en raakt meteen gefascineerd door de excentrieke en extravagante kluizenaar. Maar de buitenwereld probeert Sisi te breken. Hoe hevig Irma en Sisi zich ook verzetten, uiteindelijk lijkt er maar één noodlottig pad over te blijven dat de twee vrouwen voor altijd aan elkaar zal doen verbinden. Sandra Hüller, die bekend is uit o.a. ‘Requiem’ en ‘Toni Erdmann’, zet gravin Irma neer als een gehoorzame hofdame, die tegelijkertijd sterke gevoelens voor haar meesteres ontwikkelt. Filmmaakster Finsterwalder wilde een originele en geen historisch verantwoorde film maken en stopte moderne kleding in de film en muziek van onder anderen Portishead en Nico.

Regie: Frauke Finsterwalder | Met: Sandra Hüller, Susanne Wolff, Georg Friedrich | D, CH, AT, 2023 | 2u12

Meer lezen

De Standaard - ‘Ik ben opgegroeid in de DDR, de Sissi-films kwamen niet op mijn radar’ (interview Sandra Hüller) Filmkrant - Frauke Finsterwalder over Sisi & ich: 'Welke vreemde vormen kan vriendschap aannemen?' Het Parool - Regisseur Frauke Finsterwalder over ‘Sisi & Ich’: ‘Dit is ook een film over eetstoornissen’

Wanneer?

tot
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 7,00
Vriendenprijs€ 6,00