U bent hier:

Sint-Pietersabdij

+1 punt

Tentoonstelling Geschiedenis

De Sint-Pietersabdij is één van de top-monumenten van Gent . De prachtige tuin met wijngaard en ruïne is een groene oase in de drukke stad. Een bezoek overwaard. De huidige gebouwen dateren vooral uit de 17de en 18de eeuw. De indrukwekkende refter gaat terug tot de Middeleeuwen.
"Tussen Hemel en Aarde" is de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Sint-Pietersabdij, gerealiseerd in het kader van de ontsluiting van het monument. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Sint-Pietersabdij en de monniken die er leefden.

Het vergt wat fantasie om je als bezoeker weer omringd te weten door de ijle gezangen van adellijke knaapjes, het geprevel van biddende monniken, het gekras van ganzeveren op velijn. Aan de hand van zeven thema's reikt de tentoonstelling "Tussen Hemel en Aarde" enkele sleutels aan. De thema's zijn universeel en ook de hedendaagse mens wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd: politieke macht, het economisch bedrijf, eten en drinken, vijanden, culturele rijkdom, architectuur en dood.

In de originele en hedendaagse opstelling ontdekt u dat abdijen en heiligen ook geld opbrachten, dat de inkt in het scriptorium soms in de inktpotten bevroor, dat de abt wist wat een feestmaal was, dat zwanen, pauwen en ingewanden op tafel verschenen, dat de monnik een expert was in de dood, dat de gebouwen ooit door soldaten werden bevolkt, en nog veel meer. U ziet er onder meer de mijter van de laatste abt, voorraadpotten, komfoortjes, kristallen glaasjes, een schilderij van een torenbrand, een kruidenkast, een papkommetje, kapitelen, zuilfragmenten en twee intacte beschilderde grafkelders.

Info

Waar Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs
- individueel: 6 euro - reductietarief 1 (senioren 65+, groepen van minimum 15 personen, leden vriendenvereniging van het betrokken historisch huis, inwoners van Gent, behalve indien ze een vrijstelling genieten, leraren op vertoon van geldige lerarenkaart, houders van een Gentse UiTPAS): 4,5 euro - reductietarief 2 (jongeren van 19 en onder de 26 jaar): 2 euro - reductietarief 3 (aan houders van een vrijetijdspas met recht op korting voor mensen in armoede, in het kader van toepassingen van het Steunpunt Vakantieparticipatie): 1,2 euro - Gratis (Begeleiders van personen met handicap (het traject van Alison is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waarvoor onze excuses), Scholen: kleuter, lager en secundair, Jongeren -19 jaar, Inwoners van Gent: elke zondag van 10 tot 13 uur, Pers (op vertoon van een geldige perskaart), Leden van een erkende gidsenvereniging op vertoon van gelegitimeerde gidsenkaart, Leden van de Vlaamse Museumvereniging en van de International Council of

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6

Reservaties
  • Bel naar +32 9 2101075
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Historische Huizen Gent
Contact sintpietersabdij@gent.be
+32 9 2668500
Links
Trefwoorden hemel, museumpassmusees, museumpas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS