U bent hier:

Simone Milsdochter - De wetten van menselijke stupiditeit

Theatervoorstelling Humor comedy

"Er zijn twee oneindige zaken in de wereld: het heelal en de menselijke domheid. Maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker." Albert Einstein
We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking.

Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst? Menselijke stupiditeit omringt ons. Toch slagen we er maar niet in om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren.

Met het satirische essay van Carlo M. Cipolla (hoogleraar economische geschiedenis) in haar hand, brengt Simone Milsdochter, op hilarisch eloquente en bijna wetenschappelijke wijze, de menselijke stupiditeit in kaart.

Met veel humor en evenzoveel pijn in het hart, komt zij tot de constatering dat elke schatting naar de hoeveelheid domme mensen binnen de gehele samenleving altijd een ruime onderschatting zal blijken te zijn. En dat de omgang met deze domkoppen steevast uitdraait op een kostbare vergissing. U houdt zich
dus maar beter niet van de domme! Zie wel en doe niet dom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Schuur Hof ten Hemelrijk
Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 7 november 2019
Prijs
Basistarief: 14,00 €; VVK: 12,00 €; Reductie: 11,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie GC Hof ten Hemelrijk
Contact 052 36 51 72
Trefwoorden websiteopwijk