U bent hier:

Silence, please!

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Zoek jij stilte op of past dat niet in jouw agenda? Maak je er bewust tijd voor of vind je het in vluchtige momenten? Waarom zoeken wij vandaag wel of niet stilte op? Waarom vragen we een minuut stilte bij een verlies? Met Silence, Please! krijg je een fascinerende inkijk in onze gewoontes.

De vier gasten hebben elk een totaal andere band met stilte. Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan en over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem stelt op humoristische wijze onze gewoontes in vraag. Componist-muzikant Jan Swerts laat horen dat stilte een krachtig instrument kan zijn.

Als speciale gast in Zaventem mogen we Barbara Raes verwelkomen. Ze vertelt over rituelen en haar persoonlijke zoektocht. Raes was programmator en artistiek leider van Kunstencentrum BUDA en Vooruit, tot ze in 2014 afscheid nam van de kunstensector. Sindsdien voert ze aan de Hogeschool Gent onderzoek uit naar nieuwe mentale en fysieke ruimtes voor afscheidsrituelen. In 2016 richtte ze Beyond the Spoken op. In deze werkplaats creëert ze samen met kunstenaars rituelen voor niet-erkend verlies.

www.beyondthespoken.eu
www.jeanpaulvanbendegem.be

Info

Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: € 16,00; min26: € 12,00; Vriendenprijs: € 14,00; Kansentarief volwassene: € 3,50; Kansentarief kinderen: € 2,50
€ 16,0
Reservaties
Links
Trefwoorden live muziek, Woord