U bent hier:

SIDI LARBI CHERKAOUI / BALLET VLAANDEREN SOLD OUT

Na de reeks uitverkochte voorstellingen van PUZ/ZLE in het Koninklijk Circus in 2017, komt de meest geliefde en gelauwerde hedendaagse choreograaf van België terug naar Brussel!
Op het programma staan dit keer twee iconische werken van Sidi Larbi Cherkaoui, gebracht door Ballet Vlaanderen. Dit is een unieke kans om twee verschillende aspecten van de meester op één avond te leren kennen.

Faun is het eerste werk. Het is een vernieuwende versie van het baanbrekende werk van Nijinski. Sinds dat werk zijn er al ettelijke versies vanFaungecreëerd. DezeFaunhad een zeer specifiek uitgangspunt: danser James O'Hara. Voor Sidi Larbi Cherkaoui is hij de belichaming van de dualiteit in de mens en geeft hij gestalte aan de confrontatie tussen de menselijke en dierlijke aspecten die eigen zijn aan de menselijke natuur.

Met muziek van Nitin Sawhney en kostuums van Hussein Chalayan lijktFaunzich aan een lange traditie te onttrekken. Het ontwikkelt zich tot een modern en gelaagd geheel met een eigen beeldspraak. Zo zou in Sidi Larbi Cherkaoui's mythologie een nimf net zo goed verbeeld kunnen worden als vuurvliegje in de schemering.


Memento Mori(“Gedenk dat je zult sterven”) staat als tweede op het programma. Deze eeuwenoude Latijnse uitdrukking is het uitgangspunt voor Sidi Larbi Cherkaoui's derde creatie voor Les Ballets de Monte-Carlo. Het is geen bedreigend vonnis of macabere wens om ons te herinneren aan de dood die ons allemaal opwacht. Het is eerder een oproep van de choreograaf om onszelf niet te laten in slaap wiegen door het idee dat als de dood onvermijdelijk is.

De muziek is van de hand van Yoann Lemoine, a.k.a. Woodkid en dat maakt van Memento Mori een werk dat tegelijkertijd licht en ongelofelijk krachtig is.Info en reservatie via www.mbpresents.be en bij TicketMaster en Fnac.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijk Circus - Cirque Royal
Onderrichtsstr. 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 september 2019 tot 21 september 2019
Organisatie MB Presents
Contact info@mbpresents.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.