U bent hier:

Shoes or no shoes?

Begeleide uitstap of rondleiding Decoratieve kunst Design Mode Geschiedenis Creativiteit Interculturele vorming Kunst en kunsteducatie

Een exclusieve museumopening voor cultuurpauze & warme ontvangst met koffie en versnapering.   Etnografie én kunst met schoenen in de hoofdrol.In een prachtig gebouw in Kruisem hebben unieke collecties van enkele gedreven verzamelaars een thuis gevonden, het resultaat is een project met internationale uitstraling...

Een exclusieve museumopening voor cultuurpauze & warme ontvangst met koffie en versnapering.
 


Etnografie én kunst met schoenen in de hoofdrol.

In een prachtig gebouw in Kruisem hebben unieke collecties van enkele gedreven verzamelaars een thuis gevonden, het resultaat is een project met internationale uitstraling.
William Habraken brengt een indrukwekkende etnografische collectie schoenen in allerlei vormen en verschijningen. Met hett universele object 'schoen', iets wat een mens amper kan missen, ga je op reis doorheen culturen en volkeren. Naast de etnografische staalkaart, brengt Habraken ook unieke exemplaren van 20ste eeuw en hedendaagse designerschoenen samen. Van Ferragamo tot Louboutin, je waant je hier in een luxeboetiek.  
Veerle Swenters & Pierre Bogaerts verzamelen schoenen van én door kunstenaars. De beroemde schenkers hebben hun 'afdankertjes' meestal bewerkt. Blijven dit dan gewone schoenen of zijn het kunstobjecten? Shoes or no shoes? Deze collectie wordt aangevuld met strips, cartoons en schrijfsels met de schoen als onderwerp: een originele benadering van kunst! 
Ontdek met cultuurpauze de wondere wereld van een alledaags voorwerp, aan de hand van boeiende anecdotes die de gids vertelt bij bijzondere exemplaren doorheen de collecties.


13u30 - 14u00: ontvangst met koffie ter plaatse
14u00 - 15u30: rondleiding met gids door de collecties
15u30 - 16u30: vrij bezoek 

Info

Waar museum SONS
Vandevoordeweg 2
9770 Kruishoutem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs
Basistarief: 24,00€
€ 24,0
Reservaties
Organisatie cultuurpauze.be
Contact info@cultuurpauze.be
Links