U bent hier:

Serulus, Katrien Van Haute and Jo De Baerdemaeker | History Class

+1 punt

Eminente grafisch ontwerphistorici delen hun recentste onderzoek naar de geschiedenis van het Belgisch grafisch ontwerp. Het evenement wordt afgesloten met een rondetafelgesprek over de volgende stap in het grafisch ontwerphistorisch onderzoek.
Jo De Baerdemaeker over de geschiedenis van de typografie in België, onder de titel Typo Belgiëque; Katarina Serulus over grafisch ontwerp en de Belgische clubcultuur tussen 1970 en 2000; en Katrien Van Haute over de ontwerpfilosofie achter een selectie van modernistische grafische ontwerpstukken.

Jo De Baerdemaeker is een onafhankelijke Belgische letterontwerper en onderzoeker. Hij behaalde een master in Typeface Design en een PhD aan de University of Reading. Hij ontwerpt, onderzoekt en schrijft over scriptlettertypes van over heel de wereld (in het bijzonder Tibetaans, Lantsa, Mongools en Javaans) en meertalige typografie. Hij spreekt regelmatig op internationale conferenties.

Nina Serulus studeerde Kunstwetenschappen en Design Cultures aan de KU Leuven en de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 verdedigde ze aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen haar doctoraat Design & Politics. The Public Promotion of Industrial Design in Postwar Belgium (1950-1986) dat in 2018 als boek verscheen bij de Universitaire Pers Leuven.

Katrien Van Haute, PhD, is gespecialiseerd in de oorsprong van grafisch ontwerp in België in de eerste helft van de 20ste eeuw. Ze doceert aan de LUCA School of Arts, Gent.

Sara De Bondt is grafisch vormgever, docente en curator en zal het afsluitende panel over de designgeschiedenis van vandaag begeleiden.

Een reeks evenementen naar aanleiding van de tentoonstelling Off the Grid, georganiseerd door de medewerkers en docenten van Grafisch ontwerp van KASK – School of Arts Gent.

Uur: 19:30
Waar: Design Museum Gent
Prijs: entreeticket (gratis voor studenten)
Taal: Nederlands en Engels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Gratis voor studenten: 0,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Design Museum Gent
Contact museum.design@gent.be
+32 9 2679999
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS