U bent hier:

Selon désir

+1 punt

Dansvoorstelling Ballet en klassieke dans

Een impressionant vierluik met werken van Adonis Foniadakis, Vaslav Nijinski, Edward Clug en Édouard Lock die thematische raakvlakken hebben. Elk vanuit hun eigen universum en bewegingstaal spreken ze over de kracht van verlangen. Het werk waaraan dit vierluik, dat geheel in het teken van verlangen staat, zijn naam dankt, is 'Selon désir' van de Griekse choreograaf Andonis Foniadakis. Verder brengt Ballet Vlaanderen het legendarische 'Prélude à l’après ­midi d’un faune' van Nijinski, het Russisch drama 'Les Noces' van Edward Clug en het tweede deel van Eduard Locks 'Orfeo', het vervolg op het eerste deel dat in het programma 'L’oiseau de Feu' werd opgenomen.
Foniadakis liet zich inspireren door verschillende delen uit Johann Sebastian Bachs Johannes- en Mattheuspassie. Selon désir is een werk waarin de vertwijfeld zoekende mens, in zijn volle aardse nietigheid, verlangt naar een weg tot het hemelse.

Eén van de beroemdste creaties uit de 20ste eeuw is ongetwijfeld Prélude à l’après ­midi d’un faune op muziek van Claude Debussy. In 1912 creëerde de legendarische danser en choreograaf Vaslav Nijinski een ballet op deze muziek, in opdracht van Sergei Diaghilevs Ballets Russes in Parijs.

De Roemeense choreograaf Edward Clug haalde de inspiratie voor zijn Les Noces uit het Rusland van einde 19de eeuw. Het merendeel van de huwelijken werd op jonge leeftijd gearrangeerd. De gehuwden balanceren tussen angst en nieuwsgierigheid, door Clug vaak met humor gebracht.

In Orfeo deel 2 (werktitel) bouwen de Marokkaans-Canadese choreograaf Édouard Lock en componist Gavin Bryars verder op het eerste deel dat ze tijdens de eerste balletavond van dit seizoen, L'Oiseau de Feu, creëerden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Opera Antwerpen
Frankrijklei 3
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 31 maart 2018 tot 24 april 2018
Prijs
Basistarief: 14,00 €

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Opera Ballet Vlaanderen
Contact 070 22 02 02
Links
Trefwoorden UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS