U bent hier:

Screening Een Redelijk Leven + 2 'Brusselse' kortfilms SOLD OUT

+1 punt

Film Documentaires en reportages

‘OPGELET: je moet je plaatsen reserveren, zie reservatiemodule hiernaast. Het aantal plaatsen is beperkt.’
Een redelijk leven – Lauranne Van den Heede – België, 2019 – 19min.

Marc Didden, een eigenzinnige regisseur en schrijver werd onlangs 70 en is sinds kort mijn vriend, dat mag ik ondertussen wel zeggen denk ik. Hij kijkt terug op zijn leven, een redelijk leven zoals hij het zelf noemt.

De Brusselse straat is de spiegel naar de ziel en een afbeelding van de tijd die ongenadig passeert. De passanten, de vogels en de straatlantaarns vormen allen personages uit zijn leven. De film balanceert tussen verleden en heden, tussen realiteit en herinnering. Het is een intiem portret van een man die uit het raam kijkt en zijn leven ziet passeren. Een hommage aan Marc, aan de kunst, de passage en het leven.

Afgelopen jaar maakte Marc een tentoonstelling over Hugo Claus, een voorbeeld en tevens een vriend van hem. In de inleiding van de catalogus schreef hij het volgende “Een tentoonstelling over Claus kan en wil ik niet maken. Een tentoonstelling voor hem al te liever, en met zeer veel plezier. En vooral: con amore.” Wel beste Marc, een film over jou wil ik ook niet maken, een film voor jou des te liever en ook vooral con amore.

Musée Sentimental – Marc Didden – België, 2016 – 7min.

Filmicoon Marc Didden maakte een kunstzinnige documentaire over de vele huizen waarin hij heeft gewoond. “A house is not a home. Maar soms wel. Wat vertellen de plekken waar we leven over dat leven, over wie we zijn? Ik vraag het me af. Daarom keer ik in deze korte film terug van de plaats waar ik nu woon, in het hart van Brussel, naar de andere huizen waar ik als redelijk volwassen man gewoond heb. Wat vertellen die tussenstops vandaag nog over het leven dat ik geleid heb? Zwart-wit ja. En een beetje schetsboekachtig. Herinneringen. Een zoektocht naar het verleden. Het zijn niets anders dan slijmsporen van een leven. Een musée sentimental.'

El Camino Frente A Mi – Aisha Adepoju – België, 2018 – 26min.

Aisha Adepoju laat het publiek kennismaken met een bijzonder joviaal Spaans meisje dat haar weg probeert te zoeken in het geharrewar van de Brusselse metropool. Ze probeert via middenjury haar diploma te behalen om haar dromen na te streven, maar onder meer zogenaamde toxische relaties bemoeilijken haar levenswandel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ancienne Belgique
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 februari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Voorverkoop: 0,00 €

gratis

Reservaties
  • Bel naar 02-548.24.24
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Ancienne Belgique
Contact info@abconcerts.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS