U bent hier:

Screen

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

'theaterfilm' van Rudy Trouvé en Simon Allemeersch. Een man (Pieter Genard) verdwaalt in zijn dromen, gegidst door een Faustiaanse figuur (Warre Borgmans) met muziek van Mauro Pawlowski en Elko Blijweert.
Een man vertelt over zijn dromen, waarin hij verdwaalt in de diverse fases van zijn bestaan. Hij weet niet meer wie of wat hij is. Gelukkig daagt er een gids op. Maar is deze alwetende, Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden wel te vertrouwen?

Screen is een theaterfilm waarin tijd en realiteit vervagen. Het geheel houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Een Faust voor een wereld vol groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.

Huismuzikant Rudy Trouvé trok Het nieuwstedelijk al jaren aan de mouw over de ‘theaterfilm’ die hij wou maken. Na zijn kennismaking met theatermaker Simon Allemeersch zijn de dingen finaal in een stroomversnelling geraakt. In Simon vond hij de ideale kompaan om zelfgemaakte 2D-animatiefilms met projectietechnieken naar een 3D-omgeving, in dit geval een theaterzaal, te vertalen. Met Screen dienen ze een motie van wantrouwen tegen het leven zelve in en exploreren ze ‘de logica van de onlogica’. Elko Blijweert en Mauro Pawlowski zorgen voor live muziek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar DE NIEUWE ZAAL
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 september 2018 tot 3 oktober 2018
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 15,00 €; -25: 8,00 €; +65: 14,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Het nieuwstedelijk
Links