U bent hier:

Science Bar Brussel: Lust jij gouden bananen?

LUST JIJ GOUDEN BANANEN?
We eten met zijn allen zo’n 100 miljard bananen per jaar. Bananen vormen dan ook een cruciaal onderdeel van ons dieet. Maar de banaan is in gevaar: ziektes vernietigen plantages en verspreiden zich over verschillende continenten. Traditionele behandelingen werken niet. Kan de wetenschap een 'gouden banaan' produceren die het probleem oplost?

In onze volgende Science Bar kijken we naar de rol van wetenschap bij voedselproblemen. Wat zijn de risico’s van aangepast voedsel, en zijn er andere oplossingen? Hebben we het ‘recht’ om in te grijpen in lokale landbouw? Willen boeren zo’n gouden bananen telen, of zou u ze willen eten?

Moderator Sven Pichal gaat in gesprek met professor Piet van der Meer, voedingsingenieur Laurens De Meyer en landbouwhistoricus Frits Heinrich.

Gratis

Deze eerste editie valt bovendien binnen de Week van de Ethiek, een initiatief van de VUB dat onderzoekers uitnodigt om stil te staan bij de ethische gevolgen van onderzoek. Neem hier een kijkje naar het volledige programma:
https://www.facebook.com/events/690316948040704/

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar RITCS Café
dansaertstraat 70
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 3 december 2019
Organisatie Vrije Universiteit Brussel
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.