U bent hier:

Science Bar Brussel: Lust jij gouden bananen?

SCIENCE BAR BRUSSEL IS BACK!
Op 3 december starten we onze nieuwe reeks wetenschapscafés met een knaller van formaat. Naar goede gewoonte nodigen we onderzoekers en spelers uit het maatschappelijke veld uit op het podium van het RITCS Café in hartje Brussel.

https://www.wtnschp.be/event/science-bar-brussel-lust-jij-gouden-bananen/

LUST JIJ GOUDEN BANANEN?

We eten met zijn allen zo’n 100 miljard bananen per jaar. Bananen vormen dan ook een cruciaal onderdeel van ons dieet. Maar de banaan is in gevaar: ziektes vernietigen plantages en verspreiden zich over verschillende continenten. Traditionele behandelingen werken niet. Kan de wetenschap een 'gouden banaan' produceren die het probleem oplost?

In onze volgende Science Bar kijken we naar de rol van wetenschap bij voedselproblemen. Wat zijn de risico’s van aangepast voedsel, en zijn er andere oplossingen? Hebben we het ‘recht’ om in te grijpen in lokale landbouw? Willen boeren zo’n gouden bananen telen, of zou u ze willen eten?

Moderator Sven Pichal gaat in gesprek met professor Piet van der Meer, voedingsingenieur Laurens De Meyer en landbouwhistoricus Frits Heinrich.

Gratis

Deze eerste editie valt bovendien binnen de Week van de Ethiek, een initiatief van de VUB dat onderzoekers uitnodigt om stil te staan bij de ethische gevolgen van onderzoek. Neem hier een kijkje naar het volledige programma:
https://www.facebook.com/events/690316948040704/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar RITCS Café
dansaertstraat 70
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 3 december 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Vrije Universiteit Brussel
Trefwoorden wetenschap, cafe, lezing, voeding, ethiek, week van de ethiek
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier