16 mei

Schrijvers op zondag: Amina Belôrf & Marieke De Maré

Waar?

CC De Factorij

Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Wanneer?

Prijs

Basistarief: €7.00

Over deze activiteit

Deze editie van Schrijvers op zondag gaat door in openlucht. We voorzien zitplaatsen per bubbel en iedereen krijgt een take away ontbijt.

Amina Belôrf en Marieke De Maré presenteren hun debuutalbum in Zaventem. Beiden worden nu al gelauwerd om de poëtische schoonheid die ze in woorden weten te vatten.

  Marieke De Maré

Marieke De Maré (1985) schrijft, speelt, maakt, geeft. Ze is een type dat niet in de zon gaat liggen.
Ze wordt vaak rood, vooral in haar hals, daar waar het bloed naar haar hart stroomt. Ze zoekt daarom altijd naar manieren om oprecht te zijn, want liegen was nog nooit een mogelijkheid.

Haar boek Bult is een weemoedig, melancholisch, soms grappig en onthecht verhaal waaruit een groot verlangen spreekt om ergens mee in het reine te komen en dat je dat alleen moet doen. Bult gaat over een verlangen naar (on)troostbaarheid.

 

Quotes:

  • Deze rijke en verdiepende roman nodigt uit tot steeds opnieuw lezen, raakt je. Marieke de Maré heeft pure schoonheid in woorden vervat.”  - Jan Stoel.
  • Volgens Chantal Pattyn schreef Marieke een van dé debuutromans van het jaar: "Neem van me aan, ik lees wat af, maar Bult bestaat uit 133 prachtige bladzijden, over een oude en een jonge vrouw en een magere man op een heuvel. Op hun Bult ontspinnen zich vele emoties, tussen de taarten en knikkers door."

mariekedemare.be

 

Amina Belôrf

Midden jaren 1960 kwam Mohamed Belôrf als gastarbeider naar België. Een halve eeuw later publiceert dochter Amina haar eerste bundel Zonder het licht te breken. Tedere, breekbare poëzie over generatietranen, de paracommando’s in Antwerpen en een nummer zijn in een dossier op een bureau in een praktijk van een dokter in een ziekenhuis in een wijk in een straat. Maar ook over stilte als een deken, wuivende windmolens en de zucht naar vleugels.“Ik heb iets om uit te dragen, vader. Ik heb iets om je mee uit te dragen. Ik schrijf ook jouw verhaal.”

Amina Belôrf schrijft proza en poëzie. Ze toert met haar voorstelling Atlas-Antwerpen.

 

Quotes:

  • "Soms zetten mensen op een wonderlijke manier de juiste zinnen achter elkaar. Amina Belôrf maakte een standbeeld van woorden voor haar vader en zijn nieuwe land." - Stijn Tormans, journalist
  • "Deze gedichten zijn zoals Amina zelf. Je denkt dat je fijn en fragiel ziet, maar wat je krijgt is een uppercut. In volle schoonheid. Kopen die bundel."- Sarah Wagemans, leerkracht, activiste en schrijfster
     

In de kijker

6x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

6x concerten om de zomer te vieren

Verder lezen 

6 x theater in openlucht

Verder lezen 

9x avontuurlijk overnachten met kinderen

Verder lezen 

7 expo's voor fans van fotografie

Verder lezen 

Beleef de evolutie van de Belgische designcultuur

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

7x fietsen langs kunst en architectuur

Verder lezen 

10 x kunst in openlucht voor kinderen

Verder lezen 

8x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen