U bent hier:

Schöne Sentimenten

+1 punt

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Met Schöne Sentimenten zet het museum Dhondt-Dhaenens deze zomer het potentieel van haar collectie in de kijker. In de tentoonstelling gaan de kernwerken uit de eigen collectie in dialoog met kunstwerken uit private collecties die het MDD momenteel beheert of in de toekomst zou willen beheren. Het geheel is daarom geen klassieke, maar een imaginaire collectiepresentatie. Reële kunstwerken worden gecombineerd met reproducties met als bedoeling het belang, de capaciteit en mogelijkheden van de getoonde collecties te beklemtonen.
De kern van de tentoonstelling zijn de collecties Dhondt-Dhaenens, Matthys-Colle en Cooreman, die elk een belangrijke rol gespeeld hebben in het acceptatieproces van moderne en hedendaagse kunst in Vlaanderen. Samen overspannen ze de ruime 20e eeuw en geven als geheel een bijzondere blik op stijlen, genres en stromingen: van het Vlaamse modernisme uit de eigen collectie, over de naoorlogse Belgische en Amerikaanse kunst uit de Matthys-Colle collectie tot eigentijdse, globale kunst uit de Cooreman collectie.

Iconische werken uit de collectie Dhondt-Dhaenens van onder meer Albert Servaes, Rik Wouters, Constant Permeke en James Ensor, worden zo geconfronteerd met gevestigde namen als Franz West en Thierry De Cordier en jong talent als Sarah Baker en Lucy Mckenzie. De kunstwerken zijn gepresenteerd in een aantal groepages: inhoudelijke verbanden, attitudes, esthetische of formele keuzes rijgen de werken vrijelijk aaneen. De labyrintische opstelling met doorkijken genereert tegelijk ruimte voor nieuwe associaties en prikkelt de verbeelding van de kijker.

Schöne Sentimenten verwijst naar een gelijknamige editie van de kunstenaar Jan Vercruysse die een centrale plaats krijgt in de tentoonstelling. De titel alludeert impliciet naar de schoonheid, maar ook naar de broosheid van een museumcollectie. Aan de hand van deze suggestieve collectiepresentatie, in een eigenzinnige scenografie van Maxime Prananto, en met de enorme reeks affiches van Michel François in en rondom het MDD worden vragen en eventuele oplossingen voor de toekomst van deze verzamelingen opgeroepen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar museum Dhondt-Dhaenens
museumlaan 14
9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 7,00 €; senioren (vanaf 60 jaar), -26, lerarenkaart, gidskaart, personen met een handicap, groepen vanaf 10 personen: 5,00 €; jongeren tot 18 jaar, ICOM, begeleider personen met een handicap, museumPASSmusées, Open Monumenten-bon, ClubDD/, JongDD/, Patroons: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

€ 7,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,4

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie MDD - Museum Dhondt-Dhaenens
Links
Trefwoorden Schatten van Vlieg 2019, SMLHP, museumpassmusees, Museumpas

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS