U bent hier:

SCHERZI MUSICALI Stabat Mater - G. B. Pergolesi (laatste tickets)

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Het Stabat Mater van Pergolesi is een van de mooiste werken uit de religieuze klassieke muziek. Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing. Zo luidt de beginregel van het gedicht, geschreven ter ere van de Heilige Maria. Het werk, destijds besteld als vervanging van het gelijknamige stuk van Scarlatti, werd snel bekend en geliefd in heel Europa (zelfs J.S. Bach heeft het bewerkt) en groeide uit tot het meest gekopieerde en gedrukte werk van de 18de eeuw. De originele maar typisch Napolitaanse triobezetting werd voorzien van een instrumentale altpartij.
Het Belgische Scherzi Musicali onder leiding van Nicolas Achten is in zijn meer dan tienjarig bestaan uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van de oude muziek. Het ensemble bestaat uit jonge zangers en instrumentalisten, die in diverse bezettingen de oude uitvoeringspraktijk met groot plezier (her-)ontdekken. Of het nu gaat om ongekende werken of stukken uit het grote repertoire, Scherzi Musicali tracht de muziek steeds te benaderen vanuit een gedegen musicologisch onderzoek.

Kom genieten van het wondermooie Stabat Mater van Pergolesi!

www.scherzimusicali.be

Nicolas Achten en zijn Belgisch collectief delen een deugd die niet onderwezen, gecultiveerd of snel verloren kan worden: fraîcheur. Diapason Magazine

G. B. Pergolesi - Stabat Mater

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42
3630 Eisden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 18 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 20,00 €; Abo / Groep: 18,00 €; -26: 10,00 €

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasland: € 4,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Trefwoorden Bevestigd2020

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS