U bent hier:

Schatten van Vlieg in Museum Hof van Busleyden

+1 punt 6 jaar

Gezinnen met kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken met een op maat gemaakt familieparcours. Hiëronymus verwelkomt hen als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met zestien scheurluikjes loodst de jongste bezoekers doorheen alle kamers van het museum. Open de verschillende luikjes en proef de sfeer in elke zaal. Achter elk luik zit een opdracht of verwijzing naar een van de gouden kubussen die in de museumzalen staan opgesteld.
Deze zomer krijgen speurders een extra opdracht. Probeer langs het parcours ook de Schatkist van Vlieg te vinden!
De gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Ze bevatten uiteenlopende en afwisselende opdrachten. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan, geïnspireerd door het thema van elke zaal. Met eenvoudige staafpoppetjes stel je een eigen stoet samen die bij het sluiten van de kubus als schaduwspel in beweging komt. Of speel je met het hele gezin een gezelschapsspel over machtsstrategieën. Heb je een grote fantasie? Dan kan je je eigen fabeldier maken of jezelf een Bourgondisch imago geven.

Eindigen doe je op de zolder waar de kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje dat ze als aandenken mee naar huis nemen.

Info

Waar Museum Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Kortinghouders: 10,00 €; Kinderen tot en met 12 jaar: 0,00 €; Jongeren tot 26 jaar: 2,00 €

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 3,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Museum Hof Van Busleyden
Contact hvb@mechelen.be
015 29 40 30
Links
Trefwoorden wijk__centrum
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Schatten van Vlieg in Museum Hof van Busleyden op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS