U bent hier:

Schatten van Vlieg in het bezoekerscentrum Schulensmeer

6 jaar

Ga op zoek naar de schat van Vlieg in het bezoekerscentrum Schulensmeer.
Herken jij verschillende smaken? Kan je smaken proeven als je geblinddoekt bent en niet kan ruiken? Heb je je tong als eens van dichtbij bekeken? Een smakelijke schattenjacht met gevarieerde, leuke en educatieve opdrachten voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar.

Hoe werkt het?
In de nabije omgeving van het bezoekerscentrum Schulensmeer ligt een schatkist met een groot slot verborgen. Jij bent de schattenjager en het is je opdracht om de cijfercode te vinden om zo de schatkist teopenen. De schatkist bevat een schitterende, leuke schat.

Hoe geraak je aan die cijfercode om de schatkist te openen?
In het domein rond het bezoekerscentrum Schulensmeer staan verschillende nestkastjes. Elk nestkastje bevat een enveloppe met een opdracht. De schattenmap en benodigdheden voor de opdrachten krijg je mee in een rugzakje dat je na je inschrijving aan het onthaal in het bezoekerscentrum ontvangt.

De opdrachten zijn gevarieerd, interactief, educatief en leuk voor de hele familie. Ouders van heel jonge kindjes kunnen helpen met de opdracht voor te lezen. Na het uitvoeren van elke opdracht verzamel je een letter die in het opdrachtenkistje zit. De letters helpen je om het spreekwoord rond het thema ‘smaak’ te vinden. Als je alle opdrachten goed volbrengt vind je het spreekwoord. Met dit spreekwoord ga je terug naar de onthaalbalie in het bezoekerscentrum. Hier wacht een sympathieke onthaalmedewerker je op die verdere instructies geeft en ook een …… cijfercode voor de SCHATKIST! Na ontvangst van deze speciale cijfercode zet je je zoektocht naar de schatkist verder. Je bent nu heeeeeel dichtbij de schatkist.

Heb jij de juiste code ontvangen? Probeer de cijfercode en ontdek de schitterende schat in de schatkist.

Veel plezier.

Je kan je aanmelden aan het onthaal tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum Schulensmeer.
Van 1 juli t.e.m 31 augustus alle dagen open van 10u00 - 12u00 en 13u00 - 15u00.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bezoekerscentrum Schulensmeer
Demerstraat 60
3560 Lummen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Schulensmeer
Contact schulensmeer@natuurpunt.be
013 55 63 81
Trefwoorden natuur, kinderen, natuurlijklimburg, beleven, natuurpunt, wijers
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Schatten van Vlieg in het bezoekerscentrum Schulensmeer op UiTmetVlieg.be