U bent hier:

SAX@DESINGEL

Concert Jazz en blues

Trouwe fans van het Saxofoonorkest weten traditiegetrouw wat ze mogen verwachten op het jaarlijks nieuwjaarsconcert in de Blauwe Zaal van deSingel: een leuk orkest dat, in een leuke zaal, een leuke mix brengt tussen leuke klassieke werken en muzikale krachttoeren.
En dit jaar zullen er zelfs enkele leuke saxy deuntjes weerklinken… Wie had dat nu verwacht van het Saxofoonorkest???

Het orkest kiest er namelijk voor om dit jaar eens uit te pakken met haar eigen exportproduct: DE SAX! We zijn nu eenmaal hét Saxofoonorkest en voor een keertje mogen we dit schitterende instrument wel eens extra in de schijnwerpers plaatsen.

De jonge bruisende saxofonist Matthias Van den Brande zal u, samen met de rhythm section van Nòrchestra, verrassen met enkele hoogstaande muzikale pareltjes.

Het orkest zelf bestaat uit een 50-koppige symfonische bezetting waarbij een saxofoon choir, gaande van sopranino tot bas, de strijkers doet vergeten. Door deze unieke samenstelling krijgt het geheel een specifieke en eigenzinnige sound, waardoor er vele muziekstijlen mogelijk worden.

Kevin Verlaeckt is reeds enkele jaren de vaste dirigent van het Saxofoonorkest. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Gent en volgde verschillende masterclasses ‘klarinet’ in onder andere Italië, Canada en de USA. Daarnaast genoot hij ook een masteropleiding HAFABRA-directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Dirk De Caluwé.
Als klarinettist is Kevin vast verbonden aan het International Clarinets Choir en maakt hij als als chambrist ook deel uit van het Capello-ensemble en het klarinetkwartet ‘Legno Nero’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar deSingel
Desguinlei 25
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 3 februari 2019
Prijs
Basistarief: 16,00 €; - 16 jaar: 10,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Saxofoonorkest
Links
Trefwoorden vlamo