U bent hier:

Savušun سووشون

+1 punt

Dansvoorstelling Theatervoorstelling Moderne dans Tekst en muziektheater

In zijn nieuwste creatie Savušun سووشوون voert de jonge Iraanse artiest Sorour Darabi u mee in een sensueel ritueel waarin hij de sjiitische rouwceremonieën van Muharram verweeft met een intiemer verhaal over rouw, angst en pijn.
In zijn nieuwste creatie Savušun سووشوون voert de jonge Iraanse artiest Sorour Darabi u mee in een sensueel ritueel waarin h.zij de sjiitische rouwceremonieën van Muharram verweeft met een intiemer verhaal over rouw, angst en pijn. Tussen echt en symbolisch lijden laat Darabi zien hoe complex en tegenstrijdig deze emoties kunnen zijn en hoe de beleving ervan gedomineerd wordt door vastgeroeste normen en waarden.

Met sierlijke en groteske gestes herwaardeert h.zij de pijn en angst waar minderheden mee kampen tot een manifeste kracht. Als een ode aan kwetsbaarheid gaat Savušun van troost naar ongemak, van tederheid naar wreedheid, van toxische mannelijkheid naar hybride identiteit.

De Iraanse performer Sorour Darabi doet niet aan hokjesdenken. Lust en pijn, liefde en oorlog, seks en devotie, mannelijkheid en vrouwelijkheid lopen in zijn/haar lijf voortdurend in elkaar over. Queerness, the Iranian way. www.pzazz.theater


MET NEDERLANDSE EN ENGELSE BOVENTITELS
DUUR: 50 minuten

Info

Waar CAMPO nieuwpoort
Nieuwpoort 31-35
9000 Gent
Wanneer
Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: € 14,00

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8

Reservaties
  • Bel naar 32 (0)9 223 00 00
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CAMPO
Contact info@campo.nu
Links
Trefwoorden Sorour Darabi, Savušun, UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS