U bent hier:

Sanguine | Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Tijdens het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ plaatst het M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, de geest van de barokmeesters tegenover de visie van hedendaagse topkunstenaars. Met de tentoonstelling Sanguine | Bloedrood wil curator Luc Tuymans de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder andere Francisco de Zurbaran in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara en Edward Kienholz, aangevuld met nieuw werk van hedendaagse sterren zoals Zhang Enli en Takashi Murakami.
Curator Luc Tuymans, zelf een figuratief schilder die er voortdurend naar streeft de traditionele grenzen van zijn praktijk uit te breiden, haalt via uitzonderlijke bruiklenen nationale (waaronder een spraakmakende selectie van het KMSKA, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en internationale topstukken naar Antwerpen.
‘Sanguine | Bloedrood’ is een visueel weelderige en uitdagende tentoonstelling die dramatische barokwerken binnenbrengt in de experimentele ruimten van de hedendaagse kunst.

Deze tentoonstelling is een gezamenlijke organisatie van het M HKA en het KMSKA.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar M HKA
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 21:00
  • Vrijdag - zondag van 11:00 tot 18:00
Organisatie M HKA
Links