U bent hier:

Sam Desmet in Concert (klassiek gitaar)

Concert Klassieke muziek

Sam Desmet studeerde als uitvoerend musicus en muziekpedagoog aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar hij afstudeerde met Grote Onderscheiding voor gitaar. Hij werd een jaar later uitgenodigd door gerenommeerd gitaardocent Bruce Holzman om verder te studeren aan Florida State University waar hij in 2014 zijn Doctoraat behaalde.
Zowel als solist als kamermusicus gaf Dr. Desmet reeds concerten in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Taiwan en de Verenigde Staten.
Zijn debuut cd study < > study, promoot studies en composities van gekende gitaarcomponisten zoals Leo Brouwer, Angelo Gilardino en Simone Iannarelli, die lovend zijn over de opnames waarin zijn verfijnde, muzikale persoonlijkheid reflecteert.

In 2009 assisteerde hij musicoloog Angelo Gilardino met de publicatie van Jean Absil’s gitaar concerto. Dr. Desmet werkte ook aan een kritische publicatie van Ferdinando Carulli’s Solfèges et Vocalises gebaseerd op een manuscript van 1822-6, dat tot op vandaag mogelijk de enige gitaar-zang methode voor gitaristen is.

Momenteel doceert hij gitaar, muziektheorie en muziekinitiatie aan Valencia College in Orlando, Florida.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Pietersstoelkerk Moregem
Moregemplein
9790 Wortegem-Petegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 26 mei 2018
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Reservaties