U bent hier:

Salvatore Adamo

Concert Pop en rock

Wie Adamo zegt, denkt meteen aan ‘Tombe la neige’ of aan ‘Filles du bord de mer’. Romantische meezingers die sinds de jaren 60 in ieders geheugen gegrift staan. Maar er bestaat ook een Adamo à la Johnny Cash. Het is vooral deze minder bekende versie van zichzelf die hij zal tonen tijdens deze tour.
 

Opgelet: voorstelling in Cc De Factorij (Zaventem)

Adamo staat bij iedereen van ons synoniem voor ‘Tombe la neige’ en andere ‘Filles du bord de mer’-songs, veelal romantisch omfloerste meezingers die sinds de jaren 60 voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Maar er is ook een minder bekend kantje aan de Italiaans-Belgische internationale vedette. Een Adamo à la Johnny Cash, een versie van zichzelf die hij toont op zijn nieuwe cd ‘Si vous saviez’ en hij tijdens een nieuwe tournee ook aan het Vlaamse publiek openbaart.

Als 75-jarige heeft hij immers geen enkele reden meer om een blad voor de mond te nemen. Met sommige liedjes uit zijn nieuwe studioalbum – het 25ste – brengt hij dan ook zijn onvrede voor bepaalde (wan)toestanden ten gehore.

Al is dit niet helemaal nieuw: denk maar aan ‘Manuel’, waarmee hij het toenmalige Franco-regime aan de kaak stelde of ‘Inch’Allah’ het lied voor de vrede, juist voor het uitbreken van de zesdaagse oorlog tussen Israël en Egypte.

Voor de arrangementen en de realisatie van zijn nieuwe album ging Adamo in zee met het in Frankrijk gereputeerde duo Clément Ducol en Maxime Le Guil en dat geeft ook op het podium een ongekende ervaring.

Maar zelfs met zijn nieuwste songs blijft Adamo de man zoals wij hem al altijd kennen: de zachtaardige, de hoffelijke, de sympathieke zanger met een ongelooflijke passie voor muziek.  Soms verrassend met liedjes als ‘Nu’, heel poëtisch in ‘Tes chaînes’, ontroerend met ‘Racines’ of vermakelijk in ‘Si vous saviez’.

Moest je het inderdaad eens weten… Misschien weten we het na het bijwonen van dit Adamo-concert?

i.s.m. Cc De Factorij Zaventem

Info

Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem
Wanneer
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 55,00; Abo6: € 58,00; abo extra: € 58,00; kassa: € 58,00; -21/dagstudent: € 55,00; Basisprijs: € 60,00
€ 55,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Links