U bent hier:

Salva Sanchis (ES), Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas - A Love Supreme (UITVERKOCHT)

+1 punt

Dansvoorstelling Moderne dans

Salva Sanchis (vorig seizoen te gast in De Werf met ‘Radical Light’) en Anne Teresa De Keersmaeker (vorig seizoen op bezoek met ‘Rain’) vinden elkaar in een gedeelde fascinatie voor John Coltranes iconische kwartet ‘A Love Supreme’. In dit werk bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: de choreografen gaan de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel.
Voor deze nieuwe versie herschreven Sanchis en De Keersmaeker hun choreografie uit 2005 voor vier jonge, mannelijke dansers die met hun uitgesproken energieke interpretatie de vitaliteit benadrukken van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

in de pers
‘Als de muziek losbarst geeft de dans je alle sleutels in handen om de spannende contrapuntische relatie tussen muziek en beweging te lezen. Elke danser doet hier in subtiele improvisaties zijn ding met de basisbewegingen net zoals de muziek dat doet maar toch vloeit het allemaal samen in een hogere orde. Puur genot voor oog en hart.’ (De Morgen, 27/2/2017, ****)

'Zo zág u jazz nog nooit.' (Els Van Steenberghe, Focus.knack.be, 3/3/2017)

Met gratis inleiding door Karlien De Savoye om 19u15.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 18 januari 2019
Prijs
Basistarief: 28,00 €

€ 28,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS