U bent hier:

Safety'vent 2018 The place to be

Opendeurdag Samenleving

Zoals vermeld vieren de lokale hulpdiensten van het Rode Kruis en de brandweer respectievelijk hun 75 en 80-jarige verjaardag. Zo’n gebeurtenis kunnen we moeilijk stilletjes laten voorbijgaan.
Hiervoor hebben beide diensten de handen in elkaar geslagen en organiseren ze samen “SAFETY’VENT 2018”; dit in samenwerking met de gemeente Zwevegem. Zowel de hedendaagse werking en de geschiedenis van beide instanties, alsook andere Belgische en nationale partners worden tijdens het weekend van 8 en 9 september 2018 – tevens ook het weekend van Zwevegem Kermis- in de spotlights gezet. Dit gaat door op de Transfo-site, de voormalige elektriciteitscentrale.
Op zaterdag openen we het weekend met een eetfestijn gevolgd door optredens van onder andere “The Green Onions”. Zondag zijn jullie vanaf 10u tot omstreeks 18u welkom voor een doorlopende static-show, doorlopende demo’s en infostanden van de nationale en internationale partners. Die dag kunnen jullie bv. de mug-diensten, politie en andere veiligheids- en hulpdiensten leren kennen. Onze kinderen kunnen terecht in het groot kinderdorp. Eye-cathers zijn de Amerikaanse brandweer-voertuigen en het Brugse paradepaardje: de MUG-heli. de volledige site kan overschouwd worden in een sky-watcher.
Kaarten voor het eetfestijn en optredens zijn te verkrijgen bij de mensen van het Rode Kruis en de brandweer.
Ook op zondag gaat op de Transfo-site Open Monumentendag door ism met intercommunale Leiedal en vzw Transfo. De Provincie West-Vlaanderen belooft er ook een heuse avonturendag van te maken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Transfo Zwevegem
Transfostraat 3-15
8550 Zwevegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 8 september 2018 tot 9 september 2018
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Zaterdag eetfestijn + optredens+party: 25,00 €; Zaterdag optredens + party: 10,00 €; Zaterdag kinderen onder de 12 jaar: 0,00 €
gratis
Reservaties