U bent hier:

Sadko (Nikolaj Rimski-Korsakov)

+1 punt

online performance:
https://youtu.be/FvLAQSZdHoQ
Deze magische opera van Rimski-Korsakov vertelt het verhaal van kunstenaar Sadko. Hij wil met zijn kunst het isolement doorbreken en nieuwe werelden ontsluiten. Zijn droom wordt echter vijandig onthaald. Alleen Volkhova, betoverd door Sadko’s muziek, helpt hem zijn visionaire ideeën te realiseren. De componist baseerde zich voor Sadko op een middeleeuwse epos over de gelijknamige avonturier en verweefde die met diverse zeelegenden. Schipperend tussen mensen- en zeewereld en tussen mythe en werkelijkheid verschijnt Sadko als een Slavische variant van zowel Orfeus als Odysseus. Hij belichaamt de scheppende kracht van de fantasie die de strijd aanbindt met de realiteit. Regisseur Daniel Kramer leest dit werk als een innerlijke reis tussen een mannelijke, exploratieve en een vrouwelijke, spirituele kijk op de wereld. Klaar voor Russische volksmuziek en meeslepende ballades met een wervelende orkestratie?

Met dank aan Beeldstorm voor videografie en montage.

We proberen de mensen met auteursrechten op deze beelden te achterhalen. Zij mogen zich alsnog melden bij ons melden op socialemedia@operaballet.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Opera Ballet Vlaanderen
Trefwoorden opera, Opera ballet Vlaanderen, voorstelling, online, aanbod secundair, dko, sadko

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS