U bent hier:

Ruud van Empel - 25 years of photo works

Tentoonstelling Fotografie

Hangar Photo Art Center presenteert een overzicht van 25-jaar Photo-Art van Ruud van Empel, aan de hand van zijn meest aangrijpende beelden. De tentoonstelling brengt op museale schaal 80 karakteristieke werken van deze pionier van de digitale compositie. Nooit eerder werd een tentoonstelling van deze omvang aan de kunstenaar gewijd.
De rijke loopbaan van Ruud van Empel is drie maanden lang te (her)ontdekken op
een oppervlakte van 1000 m2 bij hangar. De tentoonstelling is opgebouwd uit 15 grote fotoreeksen met diverse thema’s. De bezoeker maakt een tijdreis: de tentoonstelling begint met zijn meest recente werken en laat zien welke weg hij heeft afgelegd sinds zijn vroegste creaties. De retrospectieve toont het publiek de evolutie in Ruud van Empels werk in relatie tot de evolutie van opvattingen en technologieën (van manuele collages tot digitale composities).


De kunstenaar zet onze perceptie van de realiteit en de tijd op de helling. Zijn portretten en landschappen zijn realistisch, maar tegelijk ontegensprekelijk utopisch. “Als digitaal schilder is Ruud van Empel in de loop van zijn carrière overgestapt van zwart-wit naar kleur, van inventaris en documentatie naar portretten en landschappen. Vandaag belandt hij bij abstracties waarin natuurbeelden centraal staan”, zegt Christian Caujolle, fotografie-historicus.

Hangar verwelkomt trots deze fotograaf van wereldfaam met wie het kunstencentrum een nauwe professionele relatie onderhoudt. Ruud van Empel was al twee keer met een tentoonstelling te gast bij hangar: in 2017, in het kader van de tweede editie van PhotoBrussels Festival (thema: portret), en in 2018 met een soloshow in de frontspace van hangar.

Hangar geeft over deze belangrijke tentoonstelling een monografisch boek uit: “25 years of photo works: 1995 - 2020”.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Hangar — Art Center / Gallery
Kasteleinsplein 18
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 12:00 tot 18:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Kinderen: 0,00 €; Jongeren: 0,00 €; Senioren: 0,00 €; Werkzoekenden: 0,00 €; Groepen: 0,00 €
gratis
Reservaties
  • Bel naar 025380085
Organisatie Hangar — Art Center / Gallery
Contact contact@hangar.art
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier