U bent hier:

Ruth Mc Kenny

Concert Pop en rock

RUTH McKENNY werd geboren te Lier op 14 oktober, een echte Weegschaal dus...
Artistiek al voorbestemd door zijn horoscoop en samen jarig met onder andere Cliff Richard en Roger Moore.
Ruth was de jongste telg van twee broers, mama was een kwaliteits-sopraan van formaat en volledig in de ban van klassieke muziek en operette, papa was een tenor, speelde viool en bugel en genoot een volledige klassieke opleiding.

RUTH speelde in diverse groepjes van kleine tot grote bezettingen van The Dinkys naar Alexander Team. Zo kwam hij in The Banny Bright Orchestra terecht, waar de toenmalige leadzanger verstek liet gaan en zodoende werd Ruth... basgitaarspeler én zanger (wat in die tijd zéér ongebruikelijk was).

Tot in 1978 de échte internationale doorbraak kwam voor onze lefty,want Ruth is linkshandige bassist. De eerste hitsingle,ROCKING IN THE STREET, opende de deuren voor een reeks van nationale en internationale successen!!!

Daardoor gingen de deuren open voor Ruth McKenny (de Trots van België noemde men hem daar bij onze Noorderburen) en al snel volgden Duitsland, Frankrijk, Engeland (Top of the Pops) en zo verder de wereld rond.

Hij ontmoette op die manier o.a. Mike Egan, Engelbert Humperdinck, The Pointer Sisters, Barry Gibb, Andre Hazes, Lee Towers, The Blue Diamonds en werkte samen met zowat alle artiesten van de Benelux.

Op dit eigenste moment zorgt Marc Engelen (gitarist, saxofonist) voor de muzikale begeleiding van het live-gedeelte, bijgestaan door onder andere Annick, zangeres en een keyboardspeler van formaat: Chris Meuris, en bijgestaan door Carlo Toshi (drums/percussion).


Coronaproof


Max. 150 zitplaatsen. Het is niet toegestaan om recht te staan. Onverantwoord gedrag brengt verdere optredens in het gedrang.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brasserie De Mart
Markt 17/1
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Brasserie De Mart