U bent hier:

Rumstse natuurfotografen exposeren in openlucht

Tentoonstelling Fotografie

Verschillende lokale natuurfotografen gingen de voorbije maanden op pad met hun camera en brachten de Rumstse natuur in beeld. Uit alle inzendingen selecteerde de Dienst Vrije Tijd 10 winnende foto’s, die nog tot 7 november in openlucht tentoongesteld worden aan de watertoren.
Rumstse natuur in beeld
De afgelopen decennia ontplooide Rumst zich als een groen gebied tussen Antwerpen en Mechelen met vele recreatiemogelijkheden. Om de mooie Rumstse natuur in de kijker te zetten, werd een eerste openluchtfototentoonstelling in het leven geroepen. Door de natuur te bekijken door de ogen van een aantal lokale fotografen, hoopt het gemeentebestuur dat Rumstenaren maar ook niet-inwoners de gemeente zullen (her)ontdekken. De expo wordt bewust in openlucht georganiseerd om zo kunst laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen te maken.

Schepen voor Cultuur Wendy Weckhuysen: “We willen kunstenaars in onze gemeente ondersteunen en een plek geven waar ze hun werk kunnen tonen. Tot nu toe gebeurde dat redelijk klassiek in de vorm van een expo in een gebouw. Nu brengen we kunst ook naar buiten en leggen we zo de link met de omgeving, zoals de kleiputten, errond.”

De 10 strafste inzendingen worden voor de gelegenheid op groot formaat tentoongesteld aan de watertoren van Rumst. De namen van de geselecteerde fotografen zijn Augustijn Buelens, Erik Jacobs, Fons Van Bulck, Fons Van den heuvel, Guido De Herdt, Jos Steynen, Lina Strubbe en Steven Roels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Watertoren
Rumstsestraat
2840 Rumst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeentebestuur Rumst
Contact cultuur@rumst.be