U bent hier:

Rudi Vranckx: het gezicht van de oorlog

VRT-journalist Rudi Vranckx brengt reeds jaren verslag uit over oorlog en onrust in het Midden-Oosten, van Libië en Egypte over Gaza, Syrië en Irak tot Afghanistan. Achter deze grote geschiedenis gaan mensen schuil, van wie de verhalen vaak niet de media halen. Tijdens de tienduizenden kilometers die Rudi Vranckx als oorlogsverslaggever heeft afgelegd, heeft hij, samen met zijn ploeg, al die grote en kleine verhalen in beeld gebracht. In zijn fotoboek Het gezicht van de oorlog toont hij hoe hij zijn werk beleeft en hoe hij naar gewelddadige gebeurtenissen kijkt. Oorlogsverslaggeving is voor hem het beschrijven van gewone levens in buitengewone omstandigheden. Hij kijkt met zijn ogen, maar ook met zijn hart.
Tijdens de lezing vertelt hij hoe hij de oorlogen van de afgelopen jaren heeft beleefd en geeft hij inzicht in de actuele omwentelingen en verschuivingen in het Midden-Oosten.
Donderdag 4 oktober van 19u30 tot 21u in de Stadsschouwburg Ieper, Vandenpeereboomplein 3.
5 euro ter plaatse te betalen, deuren open vanaf 19u.
Organisatie: huisvandeMens Ieper ism Bib Ieper. Inschrijven: ieper@deMens.nu of 057 23 06 30.

Mocht Rudi Vranckx verhinderd worden wegens buitenlandse verslaggeving proberen we een waardig alternatief te zoeken of de lezing te verplaatsen. Je inschrijving blijft verzekerd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Ieper - Stadsschouwburg
Alphonse Vandenpeereboomplein zn
8900 Ieper

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 4 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie huisvandemens Ieper ism Bib Ieper