U bent hier:

Rubensmarkt in Antwerpen, een gezellige traditie

Slim naar Antwerpen met De Wilg!
Elk jaar wordt op O.L.V. Hemelvaart in Antwerpen moederdag gevierd én de Rubensmarkt georganiseerd in de binnenstad van Antwerpen. Meer dan 200 kramen in middeleeuwse stijl bieden de gasten dranken, spijzen, waren en antiek. Uiteraard zijn de meeste verkopers uitgedost in middeleeuwse kledij.
Wie zich op deze feestelijke markt begeeft waant zich bijna in de tijd waarin Peter Paul Rubens nog leefde, de hoogtijdagen van de stad Antwerpen. De waren die echter aangeboden worden zijn vooral uit deze tijd. Zo vind je hier kleding, schoenen, fruit, boeken, schoenen, horloges, chocolade en van alles wat je ook op reguliere markten ook aantreft.
Omdat 15 augustus in heel België een nationale feestdag is zijn de winkels gesloten. Het is dus echt alleen maar op de Rubensmarkt te doen. De entree is gratis. Er is geen sprake van een afgesloten terrein of toegangspoorten. Wat je op de markt zelf verder uitgeeft dat bepaal je natuurlijk zelf.
TIP: Zeker als het weer een beetje mee wil werken wordt het erg druk op de Rubensmarkt. Wil je ook lunchen in Antwerpen dan is het handig om vooraf alvast een reservering bij een restaurant te maken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar DE WILG
Industrieterrein Kanaal Noord 1433
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 15 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 27,00 €; Kinderen tot 12 jaar: 0,00 €
€ 27,0
Reservaties
Organisatie Reisburo DE WILG
Contact 089 480 881
Trefwoorden Rubensmarkt, Antwerpen, Dagtrip