U bent hier:

Rozenkruis en Gnosis

Binnenkort start in ons centra te Gent en Leuven opnieuw een cursus "Rozenkruis en Gnosis, een innerlijke verkenning". In acht bijeenkomsten zal onderzoek worden gedaan naar onze spirituele identiteit.
"Mens ken uzelf”, stond er op de tempel van Delphi,
"Wie alles weet, maar niet zichzelf kent, die mist het Al"
(logion 67 uit het Thomas Evangelie),
en Hermes Trismegistos zegt: "De mens is een groot wonder".

Wie zijn wij? Wat is onze ware identiteit? Waar liggen de wortels van ons bestaan? Tijdens deze verkenningen trachten we ons eigen wezen te doorgronden aan de hand van de gnostieke wijsbegeerte. Gnosis wordt wel verklaard als de diepere kennis in mens, wereld en godsdienst, die leidt tot inzicht. In gnostieke geschriften wordt gezegd: Gnosis is een kracht of een licht dat niet voortkomt uit de ons bekende natuur, maar uit de goddelijke liefde. Gnosis maakt zich kenbaar aan hen die daarvoor ontvankelijk zijn.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we samen op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering.

- De cursus wordt voorafgegaan door een vrij toegankelijke inleidende lezing op 24 september.
- De eigenlijke cursus start op woensdag 2 oktober, en de volgende cursusavonden worden naderhand vastgelegd in overleg met de ingeschreven cursisten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Lectorium Rosicrucianum / Gent
Lindenlei 12
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 24 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Lectorium Rosicrucianum vzw
Links