U bent hier:

Rozenfeest Rivierenhof

Het jaarlijks Rozenfeest in het Deurnese Rivierenhof is een feest voor zowel de rozenliefhebber als voor de ganse familie. Gratis toegang!
Rozenfeest
op zondag 10 juni 2012
Rivierenhof (Rozentuin en Parkweg) van 11 tot 17u30
Van oudsher inspireert de blozende bloem met weelderige vorm, delicate kleurnuances en bedwelmende geur tal van dansers, dichters, schilders, parfumeurs en chefs. Het Rozenfeest in het Rivierenhof, een jaarlijkse ode aan de roos, is dan ook niet voor niets een feest der zinnen. Je wordt verwend met een leuke markt, een streepje muziek en diverse optredens. Tal van verrassende activiteiten, sprookjes en verhalen kruisen je pad. Onderweg ook lekkernijen, gezonde producten en kunstenaars aan het werk. Het hart van het feest bonst in de Rozentuin die een indrukwekkende collectie rozen en klimrozen herbergt. Daar kun je genieten van een rozenpracht in alle soorten, geuren en kleuren. Je komt er ook een heleboel te weten over het onderhoud van rozen. Want iedereen met ietwat groene vingers weet dat de koningin der bloemen zeer speciale zorgen vergt. Op het Rozenfeest krijgt de statige dame de aandacht die ze verdient!
Het Rozenfeest loopt i.s.m. Kunstroute District Deurne en Zilvermuseum Sterckshof.
Gratis!
Inschrijven is niet nodig
Meer info bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18.

Doorlopend programma per locatie:

In de Rozentuin:
9000 m2 geurende rozen in mooie bloei, infostand over het veredelen van rozen, stand met tips en goede raad over kweken van rozen, kunstenaars die rond het thema rozen werken, live muziek, versnaperingen, enz.

Centrale dreef:
Sfeervolle planten- en decoratiemarkt, muziek.

Tussen kastelen Rivierenhof en Sterckshof:
De kunstroute trekt een spoor van vermaak door het Rivierenhof: allerlei workshops, optredens, kunstenaars- en verenigingsmarkt, enz.

Zilvermuseum Sterckshof:
Het provinciaal Zilvermuseum is gratis toegankelijk tijdens het Rozenfeest, en opent reeds om 10u. Er zijn gratis rondleidingen doorheen de tentoonstelling.


waar:
Rozentuin, gelegen aan de centrale parkweg van het Rivierenhof, Turnhoutsebaan in 2100 Deurne

Het provinciaal Zilvermuseum Sterckshof, Hooftvunderlei 160 in 2100 Deurne;

alsook de parkzone tussen de Rozentuin en het provinciaal Zilvermuseum Sterckshof.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciaal Groendomein Rivierenhof
Turnhoutsebaan 232
2100 Deurne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 10 juni 2012
Prijs gratis
Reservaties
  • Bel naar 033605218
Organisatie PGRA
Links