U bent hier:

Rondwandeling in de kerk Gaat momenteel niet door

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

Sint-Pauluskerk open voor bezoek!
Alvast tijdens de weekends van juli en augustus en op dinsdag 21 juli gooien we de grote poorten van de Sint-Pauluskerk aan de Nosestraat open voor het publiek! De Nosestraat is het straatje tussen de Veemarkt en de Sint-Paulusplaats en daar bevindt zich de eigenlijke hoofdingang van de kerk.
Elke zaterdag, zondag en die ene dinsdag, van 14u tot 17u, kan u de kunstschatten van het kerkschip en het hoogkoor komen bekijken. De schilderijen van Rubens, Van Dyck, Jordaens en De Craeyer. De beelden van Quellinus en Van Baurscheit, de biechtstoelen van Verbruggen, het hoogaltaar, het koorgestoelte en zoveel meer. Nieuw: ontdek de lichtinval op het prachtig gereinigde glasraam boven de pompbak in de hal, dat u vanaf het hoogkoor het beste kan bekijken.
Wij dragen een mondmasker wanneer we u verwelkomen en vragen u om hetzelfde te doen, zo respecteren we elkaars gezondheid. Ontsmet uw handen bij het binnenkomen en wijk niet af van het parcours door de kerk, zoals het is aangeduid. Volg steeds de aanwijzingen van onze medewerkers.

Groepen met gids tot 15 personen zijn welkom. Zowel individuele bezoekers als groepen worden verzocht om in beweging te blijven. Zo vermijden we knelpunten op het parcours. Er worden slechts 50 mensen maximum tegelijkertijd toegelaten, dus het kan zijn dat u eventjes moet wachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Pauluskerk
Nosestraat, 12
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 juli 2020 tot 31 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Sint-Paulusvrienden v.z.w.
Contact sintpaulusvrienden@proximus.be
Trefwoorden Bezoek Sint-Pauluskerk Corona vrij