U bent hier:

Rondleiding mergelgrotten en ondergrondse champignonkwekerij van Dirk Jackers

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

Ontdek, proef & creëer!
Leer het nieuwe én tegelijkertijd het meest authentieke stukje mergelgrotten van het Avergat Kanne kennen.
Tijdens de rondleiding bezoek je de laatste actieve ondergrondse grotchampignonkwekerij van Vlaanderen en Nederland en krijg je een unieke blik achter de schermen over het verleden, heden en de toekomst van de beroemde bruine grotchampignon en kun je proeven waarom de champignons van Dirk Jackers als streekproduct zijn erkend. Je kunt hier ook grotchampignons kopen.

Vervolgens wandelen we naar Museum Reggers en het proeflokaal, waar in alle rust het Hesbania bier in eikenhouten vaten op haar volle smaak kan komen en de wijnen van het Wijndomein Vlijtingen én de Pompagne by CleurenCiders ‘sur latte’ hun rijpheid kunnen bereiken. Alles wordt afgewerkt volgens de 'methode traditionelle'. Hier kan je ook proeven van de unieke ‘riestevlaai’ van bakker Smets die haar oorsprong vindt in de donkere mergelgrot.

Museum Reggers is ontgonnen tussen 1807 en 1818 door blokbreker Reggers. Het werkfront, de originele opschriften en tekeningen van deze blokbreker zijn bewaard gebleven. Tijdens WO2 was hier een champignonkwekerij, nu is dit een champignonmuseum en kweekt men hier nog altijd witloof.

Bewonder daarna in het mergelatelier de kunstwerken van mergelzandsteen, muurschilderingen, levensgrote zandsculpturen, opgezette vleermuizen en het educatieve fossielenmuseum. Hier worden ook mergelworkshops gegeven.

Het mergelatelier is door de gemeente Riemst erkend als officiële trouw locatie.

Te beleven Woe tem zondag (juli en augustus) In september op zaterdag en zondag, om 10h45, 11h, 11h15 en 12h45

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Mergelgrotten van Kanne en ondergrondse champignonkwekerij van Dirk Jackers
Avergat16
3770 Kanne (Riemst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 juli 2020 tot 30 augustus 2020
Prijs
Basistarief: 6,00 €; kinderen: 3,50 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie Mergelgrotten van Kanne
Contact info@mergelgrottenvankanne.be