U bent hier:

RONDLEIDING EXPO 'HET HUIS TUSSEN DE BOMEN'

Het Emile Van Dorenmuseum pakt deze herfst uit met een unieke tentoonstelling met nooit eerder getoonde werken van een kunstenaarsfamilie met een bijzondere band met Genk. Elke eerste zondag van de maand kan je om 15 uur aansluiten op een gratis rondleiding.
Ergens rond 1890 belandde aquarelliste Henriette Lagrange, samen met haar echtgenoot Achille Rolin, voor het eerst in Genck, aangetrokken door het uitgestrekte landschap met eindeloze heidegronden en statige mastbossen, spiegelende vijvers en zompige moerassen. Dochter Madeleine Rolin en haar echtgenoot, musicoloog Charles Van den Borren, bouwden er omstreeks 1911 hun maison forestière, naast villa Le Coin Perdu, de kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vandaag het Emile Van Dorenmuseum. Dit huis was meer dan vijftig jaar lang de favoriete vakantiebestemming voor vier generaties. De artistieke genen van grootmoeder Henriette bepaalden het lot van vele familieleden, zoals schrijfster Dominique Rolin, keramiste Ann Cape, tekenaar Philip Cape en schilder Marie Cape en haar dochter, fotografe Corinne Bukac.

Twee jonge kunstenaars, Charlotte Peys en Lien Hillen gaan met nieuw werk in dialoog met deze boeiende familiegeschiedenis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Emile van Dorenmuseum. Huis van landschap en kunst
Henri Decleenestraat 21
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Emile Van Dorenmuseum
Links
Trefwoorden toerisme, 3600EVDM, 3600MAG, visitgenk, visitlimburg