U bent hier:

Romantic Landscapes

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Think Jazzy Art Gallery in Antwerpen presenteert van 3 oktober tot en met 8 december 2019 een solo-expositie van kunstfotograaf Saskia Boelsums. Met 'Romantic Landscapes' toont de galerie een selectie intrigerende beelden die de schoonheid laat zien van landschappen van de Lage Landen met imposante wolkenluchten.
De landschapsfoto’s van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen signatuur: overweldigend en schilderachtig. De kunstenaar laat de essentie van haar beleving zien en maakt de sfeer van het gefotografeerde landschap, met weidse horizonten en grootse wolkenluchten, voelbaar voor de toeschouwer. Daarbij zijn de natuur en de seizoenen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Boelsums voelt zich sterk verbonden met de traditie van landschapsschilders.

De foto's zijn gemaakt in hetzelfde landschap en onder dezelfde wolkenpracht die de oude meesters zo fascineerden. Het is dan ook geen toeval dat het werk van Boelsums in exposities te zien is samen met dat van voorgangers. Haar foto’s hingen dit jaar naast werken van Van Gogh en Van Ruisdael op het FotoFestival Naarden.

Saskia Boelsums is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Terug in Nederland volgt ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en studeert af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust de kunstenaar zich volledig op landschapsfotografie. Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Hong Kong, Londen, Moskou en New York. De fotograaf is in Nederland genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2020.

Openingstijden galerie
De expositie wordt geopend op donderdag 3 oktober om 19.00 uur.
De galerie is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 14.00 uur
Think Jazzy Art Gallery
Minderbroedersrui 74, Antwerpen
T: 0032471892511

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Think Jazzy Art Gallery / Bar
Minderbroedersrui 74
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 oktober 2019 tot 8 december 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links
Trefwoorden tentoonstelling, expositie, expositie beeldende kunst, fotografie, kunst, betere landschapsfotografie, landschap