U bent hier:

Ria Pacquée. They are looking at us, we are looking at them

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het Middelheimmuseum presenteert recent en nieuw werk van de Antwerpse kunstenaar Ria Pacquée. Zij werkte al eerder met het museum samen, maar krijgt nu een grote solotentoonstelling. Voor het eerst wordt het werk van Ria Pacquée, gekend als performancekunstenaar, getoond in de context van de hedendaagse beeldhouwkunst en waagt zij zich aan sculpturale installaties in openlucht. De presentatie toont installaties, videowerken en performances, de meeste specifiek voor deze tentoonstelling gecreëerd.
Haar installaties laten ons kijken naar onze omgeving en naar onszelf, zoals ook haar videowerken en performances dat doen. Pacquée ontrafelt de mechanismen in onze samenleving en doet ons nadenken over de systemen die wij elke dag onbewust toepassen, over wie wij zijn en over hoe wij onze identiteit en onze realiteit vormgeven.

Bezoekers krijgen ook de kans om Ria Pacquée live aan het werk te zien. Niet alleen doet zij in juli en augustus vier performances: in juni is zij dagelijks in het park aanwezig. Het eilandje in de parkvijver wordt een maand lang haar werkruimte, waar ze acties bedenkt en uitvoert. Nooit eerder was een kunstenaar zo lang aanwezig in het museum.

Pacquée nodigt ook gasten uit. In de expo kom je een werk tegen van Joëlle Tuerlinckx en in juli en augustus staan performances op het programma van Suchan Kinoshita, Tsubasa Hori, Lilibeth Cuenca Rasmussen en Minja Gu. Daarnaast gaat haar werk in dialoog met werk uit de collectie van het Middelheimmuseum van Luc Deleu, John Körmeling en Louise Lawler.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 mei 2019 tot 22 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Middelheimmuseum
Contact middelheimmuseum@stad.antwerpen.be
03 288 33 60
Links
Trefwoorden jongerentip