U bent hier:

Ria Pacquée. They are looking at us, we are looking at them

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Al sinds de jaren ‘70 onderzoekt Ria Pacquée (B, 1954) het begrip ‘identiteit’. Dat doet ze met haar eigen lichaam als werkinstrument: in performances en body art, maar ook in installaties en videowerken. Voor deze tentoonstelling heeft de kunstenaar lange observaties gemaakt in het museumpark, die resulteren in nieuwe performances en installaties.
Voor Pacquée is het lichaam van nature leeg, doorlaatbaar en open voor externe invloeden. Onze identiteit wordt volgens de kunstenaar steeds opnieuw gemaakt op momenten dat we in contact komen met anderen. Door grenzen tussen mannen en vrouwen, het individu en de groep, het oosten en het westen, de kunstenaar en het publiek in vraag te stellen, zoekt ze naar mogelijke verbindingen. Waar kunnen we onszelf overstijgen? Waar zijn we op onszelf aangewezen? Haar houding is die van een antropoloog die afwisselend observeert en deelneemt.

De publieke ruimte en haar diverse gebruikers zijn een onuitputtelijke inspiratiebron, en daar rekent Pacquée ook het museum toe. Voor deze tentoonstelling heeft de kunstenaar lange observaties gemaakt in het museumpark, die resulteren in nieuwe performances en installaties, zoals bijv. een dertig dagen durend afgezonderd verblijf op een eilandje in een vijver van het Middelheimmuseum. Bovendien nodigt ze andere kunstenaars uit om deel te nemen, als een schalks spel met de aan- en afwezigheid van de kunstenaar. Elke zaterdag zullen er performances gehouden worden tussen afwisselend Ria Pacquée en o.a. Suchan Kinoshita (JP, 1960) en Lilibeth Cuenca Rasmussen (PH, 1970).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 19:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Middelheimmuseum
Links
Trefwoorden museumpassmusees, Museumpas, museumpassmusées, jongerentip

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!