U bent hier:

Ria Pacquée invites. Zomerse performances in het Middelheimmuseum

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

In het kader van haar tentoonstelling 'They are looking at us, we are looking at them' (25.05 - 22.09.2019) in het Middelheimmuseum nodigt Ria Pacquée (B, 1954) gasten uit voor een zomers performanceprogramma. In hun kunstenaarspraktijken zoeken ze allen naar verbindingen, terwijl ze elk eigenzinnig en hyperpersoonlijk, en dus heel verschillend zijn. Ria Pacquée geeft haar gasten dan ook de vrije hand voor de ontwikkeling van hun performance, de keuze van de plek in het Middelheimmuseum en de duur.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elke zondag tijdens de duur van de tentoonstelling
Om 10.00 uur aan het binnenplein

JOËLLE TUERLINCKX (B, 1958) - Le Tag/200m

Op vraag van Ria Pacquée heractiveert Joëlle Tuerlinckx Le Tag/200m , het werk dat zij realiseerde voor Skulptur Projekte Münster 2017. De witgekalkte rechte lijn van 200 meter wordt wekelijks als een rituele actie opnieuw door een museummedewerker getrokken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elke zondag in juli en augustus
Vertrek om 14.00 uur aan het kasteel

7.07 SUCHAN KINOSHITA (JP, 1960) - Platzhalter, 2019

Kinoshita combineert het procesmatige van theater en muziek vaak met het meer statische karakter van beeldende kunst. Voor deze performance vertrekt ze van de idee van de Platzhalter. De verschillende fases in het maakproces van een kunstwerk hebben voor haar evenzeer artistieke potentie: het zijn ‘plaatshouders’ voor allerlei mogelijke verhalen.

14.07 RIA PACQUÉE

21.07 TSUBASA HORI (JP, 1976) - Kaze Yomi 風読み , 2019

Hori bespeelt al jarenlang de traditionele Japanse Taiko drums. Haar muziekperformances zijn door de grote instrumenten erg fysiek en improvisatie speelt een grote rol. Nu treedt ze voor de eerste keer op in open lucht: haar muziek zoekt een unieke verbinding tussen de mens en de natuur.

28.07 RIA PACQUÉE

4.08 LILIBETH CUENCA RASMUSSEN (PH, 1970) - Dragon Doll, 2019

Met zelf gecreëerde muziek en kostuums trekt Rasmussen ons mee in een nieuwe performance waarin ze menselijke relaties bevraagt binnen het grote systeem dat we samenleving noemen. Dragon Doll past in een reeks werken rond nationale identiteit, een thema dat vaak een grote rol speelt in het werk van de Deens-Filipijnse kunstenaar.

11.08 RIA PACQUÉE

18.08 MINJA GU (KOR, 1977) - Untitled, 2019

Gu maakt werken die heel dicht bij het leven van alledag aansluiten, zoals bijv. de consumptie van voeding. Haar oeuvre ontstaat vaak vanuit een residentie in een andere stad en voor deze performance verblijft ze dan ook tijdelijk in Antwerpen. In dit nieuwe werk duikt zij op als een performer die vanuit haar fascinatie voor voedsel niet enkel de idee van culturele grenzen overstijgt, maar ook de interactie opzoekt met het publiek.

25.08 RIA PACQUÉE

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 7 juli 2019 tot 25 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Middelheimmuseum
Contact middelheimmuseum@stad.antwerpen.be
03 288 33 60
Links
Trefwoorden performance, Middelheimmuseum, kunstpark, kunst, openlucht, kunst in openlucht, gratis, gratis in antwerpen, hedendaagse kunst antwerpen, park