U bent hier:

Resonantie

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Al eeuwenlang vinden kunstenaars de weg naar Kalmthout. De Grijze School wilde er loskomen van het starre academisme in de landschapsschilderkunst, het tijdschrift Van Nu & Straks werd er gesticht, avant-gardist Geert Pijnenburg trok zich terug in een ‘woonkeet’ op de heide ...
Ook vandaag inspireert de omgeving heel wat kunstenaars. Via het kunstproject RESONANTIE zet de gemeente Kalmthout die hedendaagse artistieke flow in de kijker, met werken van 22 kunstenaars. Voor de gelegenheid werden ook twee gerenommeerde buitenlandse kunstenaars uitgenodigd: Jorge Luis Diéguez en David Adamo.

Gedurende mei en juni zwermen de kunstwerken uit over Kalmthout. Elk werk wordt ook gefotografeerd in zijn specifieke context: bij een particulier, een bedrijf of in de openbare ruimte. Daarna worden de werken samengebracht in een overzichtsexpo (10-25 augustus) in de voormalige BMW-garage ‘Meeusen’ te Achterbroek.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS ZIJN :

David Adamo, Karin Borghouts, Francis Borghys, Dirk Victor Caluwaerts, Jeffe De Brabandere, Jorge Luiz Diéguez, Emilie Gillain, Annik Rachel Klaes, Jill Mens, Florian Mertens, Katrien Pandelaers, Mitya Proost, Serge aaa Proth, Niko Raes, Schepens Elisa, Schepens Helena, Jorg Van Daele, Camille Van de Velde, Wim Vanlee, Marleen Vansteenvoort, Axel Verachtert, Eric Verhelst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar BMW-garage Meeusen (oude locatie in Achterbroek)
Brasschaatsteenweg 60
2920 Kalmthout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 augustus 2019 tot 25 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeentebestuur Kalmthout
Contact cultuur@kalmthout.be
03 620 22 66