U bent hier:

Repair Café

Beurs Milieu en natuur

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een rokje met gebroken rits? Een PC die vast zit, een printer die niet meer print? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je spullen waaraan iets hapert, gratis kan komen laten herstellen. Repair Cafés zijn dé plaats voor reparaties aan verscheidene spullen. Dorpsgenoten helpen elkaar op vrijwillige basis bij 't herstellen van kleding, fietsen, huishoudelijke elektra, computers, ICT, speelgoed, boekherstel (zachte kaft), kopjes lijmen, radio/tv, scharen/messenslijpen ... Neem zelf een vervangonderdeel of gebruiksaanwijzing mee. Je gaat er samen aan de slag met deskundige vrijwilligers, zoals elektriciens, naaisters, IT deskundigen en fietsenmakers. Gereedschap en materialen staan ter beschikking.

We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Het Repair Café is een goed alternatief voor het weggooien van spullen. Daarnaast draagt het bij aan een duurzame samenleving. Dit initiatief wordt gesteund door de milieuraad van Hoeilaart en IVAGO. Je spaart er niet alleen je portemonnee mee, maar ook het milieu, want je houdt de afvalberg er een beetje kleiner mee. Repair Café is natuurlijk ook gewoon gezellig en informatief, want je kunt ook komen kijken hoe handig iemand je broek inkort, een gebroken voorwerp lijmt of leren hoe je je trage computer weer vlot trekt. Er worden ook zeker tips meegegeven.

Als je toch een gift wil geven kan dit zeker. Alle giften worden telkens gegeven aan een ander goed doel! Wie niets heeft om te repareren, is zeker ook welkom, het wordt een gezellig samenzijn met ontbijt - lunch – bar en andere milieugerichte activiteiten. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Op het Repair Café staat van 10 tot 15 uur een ploeg vrijwilligers klaar, van de vereniging Samen Voor uit Hoeilaart, in het GC Felix Sohie. Ook als je twijfelt of een voorwerp nog wel te herstellen is, kun je hier advies krijgen. Je kan ook om tips vragen hoe je aan een vervangingsonderdeel kunt komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 5 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie SamenVoor
Contact samenvoor.be@gmail.com