U bent hier:

Repair Café XL

Wat doe je met een gammele stoel? Met een broodrooster die hapert? Een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Kom naar Repair Café XL en geef je spullen een tweede leven.

Je vindt er het nodige materiaal én deskundige hulp om je kapotte zaken – in de mate van het mogelijke – te fiksen. Kledij, computers, (al dan niet elektrische) apparaten, speelgoed, fietsen, … neem het mee voor een gratis herstelbeurt in een gezellige, ontspannen sfeer. Naast het herstellen van spullen kan je ook genieten van tal van randactiviteiten. Neem gerust een kijkje op één van onze standen:

 

  • Ruilen, meenemen of weggeven van plantjes bij de stand van Velt Oostende
  • Een weggeeftafel waar je spullen kunt weggeven of meenemen. Allemaal gratis.
  • Een gezellige barruimte waar je iets kan drinken of lekkers kan eten
  • Informatie over letsen (ruilen van goederen en diensten) onder leiding van Lets Oostende Zin in een gratis workshop upcyling? Kom aanschuiven bij
  • Een workshop ‘Maak je eigen cadeauverpakking uit oude magazines’ onder leiding van Els Couvreur ( om 14 u. en om 15 u.)
  • Een workshop ‘Keramiek herwaarderen’: o.a. aan de hand van koude keramiekverf oude keramiekstukken beschilderen of gebroken keramiekstukken omvormen tot een nieuw stuk. (doorlopende workshop o.l.v. Zandzand)
  • Een workshop ‘Upcycling van plastiek’: het op elkaar leggen en strijken van plastiek tot een nieuwe ondergrond en van daaruit een nieuw stuk maken. 
     

Diezelfde avond kun je om 20 uur naar de voorstelling 'Maker' van Henk Rijckaert over uitvinden en herstellen, over oplossingen bedenken, over prutsen en proberen.

 

Info

Waar cultuurcentrum De Grote Post Oostende
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Inschrijven
Organisatie cultuurcentrum De Grote Post Oostende
Contact benieuwd@degrotepost.be
Trefwoorden BewustUiT