U bent hier:

Repair Café Genk

Cursus of workshop Samenleving

We gooien met z’n allen meer en sneller spullen weg. Bovendien lijkt de kennis om dingen te herstellen stilaan verloren te gaan. Daar willen we wat aan doen met het Repair Café van Genk!
Je kan hier samen met de herstellers aan de slag om je spullen te herstellen. Afhankelijk van de vrijwilligers zijn er bijvoorbeeld elektriciens, naaisters, fietsenmakers, … aanwezig om een handje te helpen.

Je kan er bijvoorbeeld terecht met je kapotte fietsband, losse reflector, kapotte rits, losgekomen zoom, gat in de knie van een kinderbroek, gaatje in de knuffelbeer, broodrooster die stuk is, kapotte staafmixer, lampjes die niet meer werken, losse poot van je stoel, kapotte poppenbedje, …

De fixers herstellen dit gratis. Indien er vervangstukken (nieuwe snoer, stekkers, stikzijde, elastiek,…) nodig zijn, zal je deze wel moeten betalen.

Of je nu iets wil laten herstellen of zelf de handen uit de mouwen steekt: iedereen is welkom om een kijkje te nemen of een gezellige babbel te doen met mensen uit de buurt.

Oproep!
Er is altijd plaats voor meer handige handen in ons Repair Café!

Ben je goed met een naaimachine, krijg je een gaatje in de fietsband geplakt in een mum van tijd, schuilt er een meubelmaker of timmerman in jou of krijg je elektrische apparaten vaak weer aan de praat? Of heb je misschien een heel ander hersteltalent? Laat het ons weten!

Iets minder handig of technisch aangelegd, maar wel zin om je steentje bij te dragen aan dit duurzaam project? Wij zoeken ook vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en wegwijs maken, die de bezoekers iets te drinken aanbieden, …

Het Repair Café werd opgericht vanuit een samenwerking tussen Stebo en het Dienstencentrum de Halm.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Dienstencentrum De Halm
Halmstraat 9
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stebo vzw
Contact jens.vaes@stebo.be
0483 28 86 27
Trefwoorden herstellen recycleren repareren repair café, 3600MAG, 3600visit, repair, café, repaircafé, 3600 Genk, Genk, apparaten herstellen, herstellen, fiets, elektro, kapot, Fietsherstelling, gratis herstelling, gratis, herstelling, repareren, kleding, recyclen, recycling, hergebruik, ecologisch, milieu, samen, gezellig, zaterdag