Nick Drake
1 mrt 2024

Remembered For A While- The Days Of Nick Drake - Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts & Renée Sys

Cultuurcentrum De FactorijWillem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem
Concert
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Vijf Belgische topmuzikanten, waaronder Naima Joris en Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), eren de mysterieuze Engelse singer-songwriter Nick Drake 50 jaar na zijn overlijden. Om de man achter de mythe te tonen, brengen ze een voorstelling met zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn grootste hits die nooit hits geweest zijn, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom. 

Weinig woorden zo profetisch als die uit het nummer Fruit Tree: “Forgotten while you’re here, remembered for a while”. Nick Drake schreef deze frase niet lang voor zijn jonge overlijden in 1974, nu bijna 50 jaar geleden. Op een zucht gestrand van de 27 Club was deze muzikant bij leven even onbekend als briljant en zijn eerste decennia in het hiernamaals voorspelden een bijna volledige vergetelheid. Bij het ontluiken van de 21ste eeuw ontstond er echter een herinneringsgolf die Nick Drake tot een icoon verhief. 

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan anno 2023 o.a. Elton John, Bon Iver, Beck en Jose Gonzalez tot zijn immer groeiende schare fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van REM, Norah Jones en Elliot Smith. 

Nick Drakes vluchtige leven en introverte karakter heeft hem tot een moeilijk vatbaar cultfiguur gemaakt: voor de ene is hij de getormenteerde kluizenaar die vergetelheid boven populariteit verkoos, voor de ander het toonbeeld van een muziekindustrie die genialiteit niet of te laat erkent. Voor Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts en Renée Sys is hij vooral de componist en uitvoerder van tijdloze parels als River Man, Northern Sky en Pink Moon.   

CREDITS

ZANG NAIMA JORIS & REN’EE SYS 
ZANG & GITAAR GIANNI MARZO 
BASS NICOLAS ROMBOUTS 
PIANO JAN SWERTS  

Wanneer?

tot

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 18,00