U bent hier:

Reisvoorstelling Lene - Wat inheemse culturen ons kunnen leren.

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Ontwikkelingssamenwerkster en dansantropologe Lene Van Steenwinkel leefde 5 maanden bij de Aymara in het Andesgebergte en 6 maanden bij Melanesische tribes in de Grote Oceaan. Via woord, beeld en oefeningen deelt ze wat ze leerde van de inheemse culturen.
Lene danste de wereld rond, op zoek naar de wortels van het mens-zijn en de helende kracht van verhalen, dans- en overgangsrituelen. Haar reisblog werd door duizenden mensen wereldwijd gelezen. Vele aspecten vielen niet met woord of beeld over te brengen en daarom richtte ze de organisatie Kula Dance op. Via dansceremonies, vrouwencirkels, mythologieën, archetypes en bosbaden brengt ze ons, westerlingen, opnieuw in verbinding met ons lichaam, gemeenschap, natuur en cultuur.

Lene belicht tijdens een zinnenprikkelende vertelavond, over vooruitgang en verlies, het belang van (dans)rituelen en verhalen en hoe we kunnen thuiskomen in onze eigen natuur.

"The real voyage of discovery consists, not in seeking new landscapes, but in having new eyes."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Wegwijzer vzw
Beenhouwersstraat 9
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 30 november 2019
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Leden van Wegwijzer: 0,00 €; Jongeren onder 26 jaar: 0,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Wegwijzer vzw
Trefwoorden anders reizen, reizen, dans, Vrouwencirkel, mythologie, dansceremonie, dansrituelen, overgangsrituelen, spiritualiteit