U bent hier:

Regionaal Archeologisch Museum (RAM)

Tentoonstelling Erfgoed

Wanneer de bezoeker via een originele 17e eeuwse deuromlijsting het museum binnenstapt staat hij oog in oog met een unieke collectie die tot de verbeelding spreekt. Het leven van de mens in en rond Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de steentijd tot en met het postmiddeleeuws tijdperk.
Het verhaal van de collectie wordt verteld in 21 tijdblokken, van de oude steentijd via de Romeinen en de middeleeuwen tot aan de 19de eeuw. Het chronologisch thematische verhaal wordt op een viertal momenten ondersteund door sceneries, zeer realistische, verstilde voorstellingen van gebeurtenissen die zonder woorden een compleet verhaal verbeelden.

De rode leidraad in het museum zijn de grondstoffen waaruit de voorwerpen vervaardigd werden, hierdoor kan er ook een link gelegd worden naar de kruidentuin en het apotheekmuseum. Als ondersteuning voor deze leidraad werden voor het Archeologisch Museum demonstratie-filmpjes gemaakt die de bezoekers tonen hoe in vroegere tijden allerhande gebruiksvoorwerpen werden gemaakt.

Van 1 april tot en met 31 oktober is het museum telkens open tot 17:00.

Info

Links
Waar Regionaal Archeologisch Museum (RAM)
Markt 45
3680 Maaseik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van10:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot13:00van13:30tot17:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 6,00 €; museumPASSmusées, inwoners van Maaseik: 0,00 €; 8-18 jaar, Leden Gezinsbond, Houders European Disability Card: 2,00 €; 65+, studenten, groepen (+8 personen): 5,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 6,0
Organisatie RAM Maaseik (Regionaal Archeologisch Museum)
Contact musea@maaseik.be
089 56 68 90
Trefwoorden test-rode-kruis, museumpas, museumpassmusees, OpnieuwOpen

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier