U bent hier:

Refugees for Refugees

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

Op Wereldvluchtelingendag (20 juni) organiseert de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) een concert met de groep "Refugees for Refugees", die bestaat uit gerenommeerde muzikanten afkomstig uit Afghanistan, Irak, Pakistan, Syrië, Tibet en België. Door samen muziek te maken, creëren ze een uniek oeuvre waarmee ze de verschillende culturen, religies en muziektradities overbruggen.
Nadat de muzikanten gedwongen hun land hebben moeten verlaten, op de vlucht voor oorlog of vervolging, hebben ze hun muzikale carrière in België een nieuwe wending gegeven en een nieuw repertoire uitgebouwd onder leiding van Tristan Driessens. Het doorbreken van de muzikale en culturele barrières levert een rijke diversiteit aan klanken op, gaande van levendige Afghaanse volksliederen tot de verfijnde klanken van de klassieke traditie uit Aleppo en Bagdad, van de pure kracht van nomadische Tibetaanse gezangen, de gewichtloze klanken van de Pakistaanse sarod, tot de subtiliteiten van de ud en oosterse percussie.

Het concert is een toonbeeld van hoe vluchtelingen, waaronder ervaren musici die opgeleid zijn aan enkele van de meest prestigieuze muziekacademies in het Midden-Oosten, met hun talent bijdragen aan hun nieuwe thuisland. "Refugees for Refugees” laat via hun muziek de stemmen van vluchtelingen horen. Een niet te missen belevenis.

Flagey, UNHCR

€10

Info

Waar Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs
Normaal

€ 10,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Flagey
Contact info@flagey.be
02-641.10.20
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS