U bent hier:

Refugees for refugees

Concert Folk en wereldmuziek

De eerste doortocht van het project Refugees for Refugees twee jaar geleden, bleek voor heel wat muziekliefhebbers een hoopgevende ontdekking. Vooral de gesmaakte samenwerking met het opvangcentrum van het Rode Kruis gaf het project een bijzondere meerwaarde. Ook nu vallen in de marge van dit ‘grote’ concert enkele kleinere muzikale ontmoetingen te beleven in De Patio, het Opvangcentrum van het Rode Kruis in de Vlamingstraat 55, 8000 Brugge. Waarover later meer.


Refugees for Refugees brengt tien virtuoze muzikanten samen, gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan, Tibet ... die uiteindelijk in België terechtkwamen. Een aantal genoot een muzikale vorming aan gerenommeerde conservatoria langs de zijderoute (Damascus, Bagdad, Aleppo, ... ). Anderen vonden hun artistieke richting binnen de volksmuziek.


Hun liederen vertellen over hun tocht, over de landen die ze doorkruisten en de weg die ze aflegden. Het eerste album Amerli ontstond vanuit een ‘sense of urgency’, vanuit de overtuiging dat vluchtelingen onze maatschappij iets te bieden hebben. Ondertussen vormen de muzikanten een erg hechte groep en ook muzikaal staat de groep nu veel verder dan toen.

 

> In samenwerking met Muziekpublique Brussel en het Opvangcentrum van het Rode Kruis Brugge

Info

Waar Cultuurcentrum Brugge
Sint-Jakobsstraat 20
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Brugge
Contact cultuurcentrum@brugge.be