U bent hier:

RECUP

Festival Tekst en muziektheater

...tijd voor een ander en tijd voor een andere tijd voor een ander en tijd voor een andere...

RECUP is niet bestede tijd. Of in te halen tijd. Of lege tijd.
RECUP is een af en toe opduikend opzet - nu voor de vierde keer.
RECUP is opmerkelijk werk dat onopgemerkt dreigt te blijven.
RECUP is een vierdaagse viering.
RECUP is terugverdiende gewerkte tijd.
RECUP is bijna taboe in deze tijd.


PROGRAMMA
VR 15/11 20u TONEELLEESMARATHON:
collectieve leesclub met interactieve bezetting

Een taai cliché luidt dat een theatertekst lezen iets is voor acteurs en regisseurs. Gewone stervelingen raken al gauw het noorden kwijt, “met al die personages en regie-aanwijzingen…” Niets van waar, bewijst RECUP op twee vrijdagavonden.
Een ernstige en toch speelse poging om luidop lezend een theatertekst te ontdekken, dat is deze toneelleesmarathon. We verdelen de rollen tussen acteurs en toeschouwers. Samen ontdekken we het wervelende drama “Rituelen, tekenen en veranderingen” van de Syrische grootmeester Sa’d Allah Wannous uit 1995. U krijgt het boek met de theatertekst gratis mee.


DO 21/11 20u STADSNOMADEN
parcours van onaffe en onwijze performances met poesjenellen op de radio, jazz in de zwemdok, Vlaamse volksliederen in nieuwe versies en een bulderende liefdesverklaring in uw gezicht.

Met Leonore Spee & Sascha Bornkamp, Bastiaan Vandendriessche, Matthias Hellemans, Prisca-Agnes Nishimwe & Brice Deconinck e.a.


VR 22/11 20u SAMENLEZEN XL
associatief luisteren en van gedachten wisselen

Samen met bestaande SamenLezen-groepen en andere nieuwsgierigen lezen we fragmenten uit een theatertekst uit het repertoire van Zuidpool: 'De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van Koning Edward II...' van Tom Lanoye uit 2017.
Deze voorstelling is gratis, mits reservering.


ZA 23/11 20u DE EERSTE LEZING
bruisend onuitgegeventekstenballenbad - Met hoogteverschillen

Moet er nog tekst zijn? Een resem schrijvers en theatermakers experimenteren met nieuwe teksten en nieuwe vormen.
U stelt ter plekke uw parcours samen, blijft aan de bar plakken, doolt door de gangen, nestelt zich in een installatie, of probeert alles mee te pikken.

Met Sascha Bornkamp & Juicy Dune IJsselmuiden, Simon Baetens, Mira Bryssinck & Laura De Bruyn, Tineke De Meyer & Duncan Speakman, Laura Vroom, Martijn Gielen & Tim Taveirne, Anna Carlier & Sophie De Cleene, Paul Govaerts e.a.


RECUP IS RUIMTE
Keldergat wordt bar, loge wordt bibliotheek, opslagruimte wordt scène... Voor RECUP ontregelt Zuidpool de functies van zijn werkruimtes, met elke editie een andere focus.
Voor deze RECUP nodigt Jente De Graef uit voor een ruimtelijke ingreep op de tribune van de theaterzaal. Jente is theatervormgever en beeldend kunstenaar met een gevoeligheid voor tactiele materialen. Haar werk is gericht op onderzoek en exploratie. Ze studeert binnenkort af aan de Antwerpse Academie en werkt als educatief medewerker in het M HKA. Ze nam in september 2019 in Zuidpool deel aan de Masterclass ‘Het lichaam in de kunsten’.

RECUP IS & WAS
RECUP is ontstaan in 2014, vanuit de nood om tijd en ruimte te geven aan (podium)kunst die qua vorm, duur, ruimtegebruik en/of graad van (on)afheid niet past binnen gebruikelijke kaders. Voor parels die tussen de plooien dreigen te vallen, voor "opmerkelijk werk dat onopgemerkt dreigt te blijven", zoals De Standaard schreef.
Op onregelmatige tijdstippen bouwt Zuidpool zijn huis om voor een nieuwe RECUP.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ZUIDPOOL
Lange Noordstraat 11
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 november 2019 tot 23 november 2019
Prijs
Basistarief: 14,00 €; Reductietarief: 12,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie Zuidpool
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!