U bent hier:

Reconnective Bodywork

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Reconnective Bodywork is een workshop met op de natuur geïnspireerde bewegingsoefeningen.
Tijdens deze workshop vormen we de basis om je lichaam, geest en spirit te verkennen, verfijnen en te verbinden. De oefeningen zijn toegankelijk, natuurlijk, eenvoudig en krachtig.
De fundamenten van Reconnective Bodywork zijn:
– Verkennen van Zelf-regulerende principes uit de natuur om verbondenheid te vinden.
– Ontdekken van voorouderlijke Qigong en op natuurvolkeren gebaseerde bewegingen.
– Je lichaam in beweging brengen via dialoog met de 3 werelden: Aarde – Mens – Hemel.
– Aanwenden van rituelen voor een grotere draagkracht van intentie en samenhang.
– Spelen met de ruimte om uit het bekende te stappen en een natuurlijkere versie van jezelf laten ontstaan.
– Zelf-reflectie als sleutel tot natuurlijke zelfontplooiing.

Begeleiding door Wim Stultiens
Na 10 jaar intensieve studie bij Oosterse leraren was Wim jarenlang heel actief als Taiji en Qigong trainer. Tijdens zijn reizen naar China maakte hij zich vele manieren eigen om het innerlijke evenwicht te herstellen en te versterken. Deze weg combineerde Wim jarenlang met het zichzelf onderdompelen in verschillende vormen van beweging en healingswerk. Zijn zoektocht naar de pre-Taoïstische roots van Qigong leidde hem naar een Indonesische meester, die hem meenam naar de oerwouden van Indonesië. Daar kwam hij in contact met de bewegingsleer van de natuurvolkeren. Zij deelden op een bijna voorouderlijke manier wat hij mistte in Qigong: het bewegen vanuit 'dialoog' met natuurlijke dynamieken. Het inspireerde hem om bewegingspatronen te bekijken van natuurvolkeren wereldwijd. Sindsdien leefde Wim meer dan 6 jaar back to basics in een bos om natuurlijke bewegingen verder te ontwikkelen en verfijnen. Wim beschouwt zichzelf als een bruggenbouwer tussen de wereld van het vormeloze en de vorm. Tussen spirit en de materie. Het is zijn roeping om de weerspiegeling van de natuur te laten doordringen in lichaam- en levenswerk.

De beleving van enkele deelnemers…

“De zachte en open manier waarop Wim zijn kennis deelt, zorgt ervoor dat ik voor het eerst in jaren vrij uit durf voelen en bewegen te midden van een groep mensen. Thuiskomen in mijn eigen lichaam. Puur genieten!
Liesbeth”

“Een krachtige bewegingsvorm, diep verbonden met jezelf en het universum, als een dans met en in spirit in totale harmonie.
Tinne”


“Een fijne manier om je lichaam te voelen, om los te komen uit je hoofd en gedachten. Alleen al de plek waar dit gebeurt straalt rust en ontspanning uit!”

Michael.Jouw persoonlijke no – nonsense aanpak. Je verliest je niet in vele woorden en maakt het meteen praktisch voor iedereen, met of zonder ervaring. Het inspelen op de natuur en de mooie omgeving om de oefeningen in te doen. De vrijheid om ze op je eigen manier te mogen doen en hierin te mogen zoeken. Zonder oordeel in zachtheid en toch met humor.”

Caroline.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar SoulHorses
Oude Lillebaan 17
2275 Gierle (Lille)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie Natural Movement
Links